Njegujući saradnju sa Matičnom bibliotekom Istočno Sarajevo i njenim odjeljenjem za slijepe i slabovide, Specijalna biblioteka  je 17. septembra ugostila teatrologa Zorana Todorovića koji je premijerno predstavio svoj autorski projekat, zvučnu knjigu „Četiri slike traže slušaoca“.

Naslov je izveden iz naziva Pirandelovog komada „Šest lica traži autora“. Radi se o pionirskom djelu nastalom u okviru studija za kreativno pisanje, scensku produkciju i režiju „Teatrolog“. Studio je po riječima njenog osnivača i voditelja Zorana Todorovića nastao iz jedne strasti i jednog razumijevanja. Okupio je grupu mladih ljudi, njih 18, koji su se u prostoru biblioteke učili kreiranju nepostojećih svjetova koji će u oživjeti kroz medije radio, televiziju i teatar.  Uz učenje teorijskih osnova dramturgije, polaznici su pristupili praktičnim zadacima. Podijeljeni su u dvije grupe i svaka je slučajnim odabirom dobila četiri fotografije na osnovu kojih je trebalo da ispletu priču. Kao rezultat ovih nastojanja nastala je knjiga u štampanom izdanju „Četiri slike traže pisca“, u izdanju Matične biblioteke Istočno Sarajevo. Potom se otišlo korak dalje i iste priče polaznici su imali zadatak da dramatizuju, pretoče u radio-komade.  Tako je nastala zvučna knjiga „Četiri slike traže slušaoca“, snimljena u tonskom studiju u Biblioteci Istočno Sarajevo. Produkciju i režiju potpisuje teatrolog Zoran Todorović. Uloge su tumačili autori knjige, polaznici Studija Teatrolog, kao i članovi Amaterskog dramskog studija Matične biblioteke Istočno Sarajevo: Zoran Todorović, Ljubiša Malenica, Nikola Šehovac, Darinka Kenjić, Jovo Janjetović, Bojan Pandurević, Budimirka Kenjić, Stefan Savić, Ana Ignjatović, Milica Kenjić, Milan Pandurević, Miljan Maksimović, Olivera Golijanin, Ana Košarac, Milena Čokić i Marija Đević.

Ovo neobično i jedinstveno ostvarenje su Specijalnoj biblioteci za slijepa i slabovida lica RS predstavili Zoran Todorović i polaznica i autorka jedne od drama Darinka Kenjić.  Za promociju su namjenski odabrali Specijalnu biblioteku i Banjaluku jer je djelo prvenstveno snimljeno za slijepe i slabovide korisnike, volonterski i iz entuzijazma. Zoran Todorović osvrnuo se na zanimljive anegdote koje su pratile rad i koje su zasmijale prisutne. Darinka, i sama budući teatrolog, budući da je ove godine upisala dramaturgiju, iznijela je svoja iskustva i impresije. U publici je bio i Rade Simović, i sam dramaturg i nekadašnji Zoranov profesor, koji je naglasio da je ovo bitan momenat za kulturu Republike Srpske jer je posljednja radio-drama snimljena davne 1992. i čekalo se  četvrt vijeka na novu. Ovaj kod nas zanemaren žanr treba da čini osnov samostalne produkcije svakog ozbiljnog radija. Istakao je i da su svi veliki pisci poput Dušana Kovačevića, ali i Pekića, Mihiza, Kiša, počeli sa formom radio-drame.

Da se sve ne bi svelo na priču, publici su puštene dvije kratke radio-drame/minijature kao ilustracija knjige. Prisutni su bez daha odslušali i pohvalili profesionalnost, kvalitet i umjetnički utisak drama, bez obzira što je Zoran Todorović tokom promocije insistirao na amaterizmu. Promocija se potom pretočila u razgovor i polemiku sa gostima iz Istočnog Sarajeva, koji su najavili i neke nove zanimljive projekte.

Događaj je ispratila Alternativna televizija.