Ljubitelje knjiga Erlenda Lua, obradovaće podatak da je njegov zadnji roman preveden na srpski jezik „Pakao“ (Helvete) dobio svoju digitalnu varijantu u mp3 formatu.

Pisac romana „Naivan, super“, „Mulej“, „Popis“ i drugih, u novom romanu se drži provjerenog recepta – u centru zbivanja nalazi se ekscentričan ili pomalo luckast, ali svakako naivan pojedinac koji se pokušava izboriti sa zadatom situacijom.

U „Paklu“ taj pojedinac je tek razvedena Rakel koja nastoji da mirno živi u maloj tipskoj kući zelene boje, da provodi sa djecom vrijeme svake druge sedmice, i da se zbog viška slobodnog vremena bavi baštovanstvom.

Upravo boravak u bašti joj mijenja život i odvodi je u potpuno jedan novi svijet – u pakao, gdje pronalazi ljubav svog života.

Iako apsurdan i satiričan, ovaj roman je pun topline i „Luovskog“ humora koji pomaže piscu da se razračuna sa stereotipima i ljudskim slabostima.

U ukupnom trajanju od dva sata i devetnaest minuta, knjigu je pročitala i tonski obradila bibliotekarka Jelena Radaković.