Као што је и најављено, у Специјалној библиотеци за слијепа и слабовида лица Републике Српске, у понедјељак, 8. децембра почео је курс италијанског за полазнике са оштећеним видом.

Курс, који води апсолвентица италијанског и српског језика, Данијела Јокић замишљен је као интерактивна радионица у којој ће корисници Библиотеке савладати основе италијанског језика путем техника прилагођеним слијепим особама. Од увећаног слога, брајевог писма преко аудио записа, полазници најразличитије животне доби имали су већ прилику да науче неке од основних  израза овог језика, чија популарност неминовно расте.

Подсјетимо, ови часови остварени су у сарадњи са Филолошким факултетом и досад су наишли на велику заинтересованост и одобравање.

Специјална библиотеке позива заинтересоване кориснике који се досад нису пријавили да нас контактирају како би и они били дио “италијанске приче“.

По садашњем распореду, часови су понедјељком и сриједом у 12 часова у малој конференцијској сали Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица РС (ул. Фране Супила 31 ф, Бањалука)

NOI PARLAMO ITALIANO, E TU?