Kao što je i najavljeno, u Specijalnoj biblioteci za slijepa i slabovida lica Republike Srpske, u ponedjeljak, 8. decembra počeo je kurs italijanskog za polaznike sa oštećenim vidom.

Kurs, koji vodi apsolventica italijanskog i srpskog jezika, Danijela Jokić zamišljen je kao interaktivna radionica u kojoj će korisnici Biblioteke savladati osnove italijanskog jezika putem tehnika prilagođenim slijepim osobama. Od uvećanog sloga, brajevog pisma preko audio zapisa, polaznici najrazličitije životne dobi imali su već priliku da nauče neke od osnovnih  izraza ovog jezika, čija popularnost neminovno raste.

Podsjetimo, ovi časovi ostvareni su u saradnji sa Filološkim fakultetom i dosad su naišli na veliku zainteresovanost i odobravanje.

Specijalna biblioteke poziva zainteresovane korisnike koji se dosad nisu prijavili da nas kontaktiraju kako bi i oni bili dio “italijanske priče“.

Po sadašnjem rasporedu, časovi su ponedjeljkom i srijedom u 12 časova u maloj konferencijskoj sali Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica RS (ul. Frane Supila 31 f, Banjaluka)

NOI PARLAMO ITALIANO, E TU?