Након Слађане Зрнић, глумице Народног позоришта Републике Српске, још једна личност из јавног живота одлучила је да позајми свој глас Специјалној библиотеци за слијепа и слабовида лица Републике Српске.

У питању је Жана Вукосављевић, дугогодишња новинарка и уредница Религијског програма Телевизије Републике Српске. Овој свестраној тв водитељки и новинарки, додијељена је 2011. године (од стране Интернационалне лиге хуманиста) Златна повеља са значком као знак захвалности за високопрофесионалну промоцију дијалога вјерских заједница у Босни и Херцеговини.

У тонском студију наше Библиотеке, Жана је прочитала књигу Љубомира Ненадовића „Писма из Италије“.

Ова књига – путопис је заправо својеврсни омаж Његошевом дјелу и лику, јер је писац путујући по Италији желио да преко писане ријечи овјековјечи све предјеле и љепоте које је тамо видио  док није упознао Петра II Петровића Његоша, те стране исписане лијепим а сада већ архаичним ријечима посветио “владаоцу црногорском“ и „великом српском песнику“.

Да се вратимо к Владици. Ја радије о њему пишем; и ти ћеш радије о њему читати него о ма чему другом.

Након тонске обраде, аудио књига „Писма из Италије“ биће доступна корисницима Специјалне библиотеке, а нешто више о самом дјелу као и кратки тонски запис моћи ћете да послушате у новом броју часописа „Хомер“.