У склопу наставног програма, јуче, 27. октобра, Библиотеку су посјетили, у пратњи асистентице Тамаре Шоботе студенти са одсјека за Специјалну едукацију и социјалну рехабилитацију.

Као дио практичне наставе предмета Тифлологија и ове године, студенти НУБЛ-а су имали прилику да се упознају са радом установе – библиотечким и издавачким одјељењем, брајевом штампаријом и тонским кабинама у оквиру студија.

Од библиотекарке Јелена Радаковић су имали прилику да чују ко су читаоци, односно крајњи корисници библиотечких услуга, колико је времена потребно да се сними звучна књига или часопис, али и да виде, захваљујући Јовици Радановићу тифлографу-графологу како раде брајеви штампачи, говорна синтеза и да у кратким цртама науче шта је све потребно да се одштампа једна књига на брајевом писму.

На крају једночасовне посјете, директор Библиотеке Желимир Радиновић се захвалио младим гостима, те их позвао да у некој ближој будућности поклоне глас Библиотеци и да посјете културно-образовна дешавања која ће бити уприличена у просторијама установње, а све у циљу социјалне укључености и подизању свијести о потребама особа са оштећеним видом.