Упркос временским неприликама и недаћама повезаним са епидемиолошком ситуацијом, Савез слијепих Републике Српске, Српско културно друштво “Просвјета” из Бијељине, Народна библиотека „Филип Вишњић“ и ЈУ Специјална библиотека за слијепа и слабовида лица Републике Српске одали су почаст нашем културном великану Филипу Вишњићу у оквиру традиционалне манифестације „Вишњићеви дани“ у Бијељини, окупивши људе и представивши аудио издање слијепе књижевнице Борке Тадић настало у издавачкој дјелатности Специјалне библиотеке.

Промоција  је одржана у великој сали бијељинске библиотеке у петак 05.11.2021. у 13 часова. О Боркиној књизи “Без реда, без смисла – поетско-прозно расуло” говорио је пјесник и сатиричар Миладин Берић који је написао поговор у књизи под називом “Поезија љепоте, наде и додира”.

Књига као што и сам назив каже представља тематски сложени, слојевити пресјек вишедеценијског поетисања ауторке, од оних првих стихова којима се разбијао страх од јавности па до зрелих остварења. Пјесникиња не губи пјеснички дах без обзира на то да ли се ради о дужим пјесмама или о минијатурама, које представљају истинске бисере.

Публика је имала прилику да чује неке од радова у сугестивној интерпретацији ауторке.

Директор Специјалне библиотеке Желимир Радиниовић истакао је: “Можда и јесмо у материјалним тешкоћама као друштво, али духовно богатство које баштинимо и које чека да се ослободи од стега егзистенцијалне зебње је непроцјењиво. Онога момента када достигнемо ниво свијести о важности културе креће и наш материјални успон. Посебно треба да водимо рачуна о нашим суграђанима која имају тјелесне изазове, јер то говори о нама самима и умногоме ће одредити нашу будућност. Ако за такве људе нема мјеста у нашем друштву, чему се можемо надати. Зар нам свима не треба подршка у неком сегменту живота?”