Uprkos vremenskim neprilikama i nedaćama povezanim sa epidemiološkom situacijom, Savez slijepih Republike Srpske, Srpsko kulturno društvo “Prosvjeta” iz Bijeljine, Narodna biblioteka „Filip Višnjić“ i JU Specijalna biblioteka za slijepa i slabovida lica Republike Srpske odali su počast našem kulturnom velikanu Filipu Višnjiću u okviru tradicionalne manifestacije „Višnjićevi dani“ u Bijeljini, okupivši ljude i predstavivši audio izdanje slijepe književnice Borke Tadić nastalo u izdavačkoj djelatnosti Specijalne biblioteke.

Promocija  je održana u velikoj sali bijeljinske biblioteke u petak 05.11.2021. u 13 časova. O Borkinoj knjizi “Bez reda, bez smisla – poetsko-prozno rasulo” govorio je pjesnik i satiričar Miladin Berić koji je napisao pogovor u knjizi pod nazivom “Poezija ljepote, nade i dodira”.

Knjiga kao što i sam naziv kaže predstavlja tematski složeni, slojeviti presjek višedecenijskog poetisanja autorke, od onih prvih stihova kojima se razbijao strah od javnosti pa do zrelih ostvarenja. Pjesnikinja ne gubi pjesnički dah bez obzira na to da li se radi o dužim pjesmama ili o minijaturama, koje predstavljaju istinske bisere.

Publika je imala priliku da čuje neke od radova u sugestivnoj interpretaciji autorke.

Direktor Specijalne biblioteke Želimir Radiniović istakao je: “Možda i jesmo u materijalnim teškoćama kao društvo, ali duhovno bogatstvo koje baštinimo i koje čeka da se oslobodi od stega egzistencijalne zebnje je neprocjenjivo. Onoga momenta kada dostignemo nivo svijesti o važnosti kulture kreće i naš materijalni uspon. Posebno treba da vodimo računa o našim sugrađanima koja imaju tjelesne izazove, jer to govori o nama samima i umnogome će odrediti našu budućnost. Ako za takve ljude nema mjesta u našem društvu, čemu se možemo nadati. Zar nam svima ne treba podrška u nekom segmentu života?”