Direktor Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica Republike Srpske Želimir Radinović i književnica Borka Tadić tokom proteklog vikenda bili su gosti i učesnici subotičkog  pozorišnog festivala Dadras, 26. po redu.

U petak, 11.06. izvedena je predstava „Čudesna priča o Helen Keler“, koprodukcija Pozorišta mladih Dis i Specijalne biblioteke, u kojoj  naslovnu ulogu igra Borka Tadić.

Po završetku predstave, koja je kao i uvijek fascinirala publiku, održana je promocija knjige „Zbilje i tajanstva“ Borke Tadić u prostorijama Gradske biblioteke Subotica.

Domaćin promocije bio je  direktor subotičke biblioteke Dragan Rokvić, a o knjizi je nadahnuto govorio Želimir Radinović, kao i sama autorka.

Zbirka priča „Zbilje i tajanstva“ izdata je u crnom tisku i u zvučnom formatu 2015.godine, a izdanje je više puta dopunjeno. Ovom zbirkom, kao i ostalim knjigama Borke Tadić, poput najnovije „Bez reda, bez smisla“, Specijalna biblioteka podstiče stvaralaštvo slijepih i slabovidih lica i približava ih širem auditorijumu.

Slijedećeg dana za banjalučku delegaciju upriličen je obilazak Subotice i druženje.

Zahvaljujemo se na gostoprimstvu, nosimo lijepe utiske i nadamo se daljoj uspješnoj saradnji.