Директор Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица Републике Српске Желимир Радиновић и књижевница Борка Тадић током протеклог викенда били су гости и учесници суботичког  позоришног фестивала Дадрас, 26. по реду.

У петак, 11.06. изведена је представа „Чудесна прича о Хелен Келер“, копродукција Позоришта младих Дис и Специјалне библиотеке, у којој  насловну улогу игра Борка Тадић.

По завршетку представе, која је као и увијек фасцинирала публику, одржана је промоција књиге „Збиље и тајанства“ Борке Тадић у просторијама Градске библиотеке Суботица.

Домаћин промоције био је  директор суботичке библиотеке Драган Роквић, а о књизи је надахнуто говорио Желимир Радиновић, као и сама ауторка.

Збирка прича „Збиље и тајанства“ издата је у црном тиску и у звучном формату 2015.године, а издање је више пута допуњено. Овом збирком, као и осталим књигама Борке Тадић, попут најновије „Без реда, без смисла“, Специјална библиотека подстиче стваралаштво слијепих и слабовидих лица и приближава их ширем аудиторијуму.

Слиједећег дана за бањалучку делегацију уприличен је обилазак Суботице и дружење.

Захваљујемо се на гостопримству, носимо лијепе утиске и надамо се даљој успјешној сарадњи.