ЈУ Специјална библиотека за слијепа и слабовида лица Републике Српске по први пут се ове године представила на традиционалној манифестацији „Дани Српске у Србији“. Манифестација, која промовише културне, привредне и друге потенцијале Српске, отворена је 10. септембра свечаношћу у Центру Сава и за шест дана трајања обухватиће 23 програма и 42 извођења у 15 градова широм Србије, што овогодишњи програм, четврти по реду, чини најамбициознијим до сада.
Специјална библиотека извела је свој програм 13. септембра у 14 часова у Дому за лица са оштећеним видом “Збрињавање“ у Панчеву. Послије обраћања домаћина Милорада Симоновића, директора Дома, те представника Градске управе Панчева, представник Библиотеке графолог-тифлограф Јовица Радановић поздравио је публику коју су чинили корисници дома, представници слијепих из Панчева и Београда и други заинтересовани грађани. Јовица Радановић говорио је о раду Специјалне библиотеке и домаћину поклонио по пет наслова на брајевом писму и у звучној техници, издања Специјалне библиотеке.
Слијепа књижевница из Бањалуке Борка Тадић представила је своје четири збирке поезије, као и књигу прича “Збиље и тајанства”. Ауторка, Нада Радановић и Верица Тадић изрецитовале су неколико пјесама, прочитана је прича “Боемска ноћ бившег војника” и изведен сегменат из монодраме “У знаку бијелог штапа”.
За музички дио програм била је задужена изворна група Градске организације слијепих Бањалука која је отворила и затворила програм. Радомир Радановић, Милорад Мандић и Борка Тадић између осталог извели су и поетско-музички перформанс „Мала моја из Босанске Крупе“.
Публика је уживала у програму , а наступ Специјалне библиотеке испратили су локални медији.

Borka Tadic i Milorad MandicdicBorka Tadic i Nada Radanovic