У тонском студију Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица Републике Српске свјетло дана угледала је књига ”Орлови поново лете”, с поднасловом „Нове приче о магарећим годинама“, у којој четрнаест српских приповједача говори о свом дјетињству.
Књигу која припада Лагуниној едицији прича „Таласи” и којом је овај издавач обиљежио 100 година од рођења незаборавног Бранка Ћопића, а чији је наслов духовита варијација на Ћопићеву збирку „Орлови рано лете“, приредио је писац и антологичар Вуле Журић.
„Орлови поново лете“ обухватају приче: Мухарема Баздуља, Марка Видојковића, Михајла Пантић, Мирјане Ђурдевић, Радета Кузмановића, Миодрага Раићевић, Димитрија Војнова, Дејана Стојиљковића, Драгана Великића, Зорана Пеневског, Љубице Арсић, Вулета Журић, Др Нелета Карајлића и Владимира Кецмановића.
Пишући о својим магарећим годинама они су саставили збирку испуњену најразлицитијим авантурама, проблемима и невољама јунака које дрма пубертет, први пут се заљубљују, не знају шта ће са собом па упадају у невоље, одлучују да побјегну од куће и да се никада, баш никада више не врате у школу
Како је то бити омладинац у вријеме кад није било компјутера и мобилних телефона, а како је бити тинејџер у двадесет првом вијеку? Колико је сазријевање кратко а сјећање дуго? Да ли су патње, радости, весеља и разочарања увијек исти или су се промијенили као и цијели свијет и младост у њему? На пут ка књижевним одговорима на замршена питања одрастања упутиће нас смијешне, њежне, тужне, проницљиве и увијек узбудљиве приче наших аутора који су се одважили да с нама подијеле тајне свог дјетињства.
Звучну књигу у трајању од 5 и по сати прочитала је и тонски обрадила Драгана Божић.