Predstavljena knjiga „Zbilje i tajanstva“ Borke Tadić i ostala izdanja Biblioteke

U srijedu, 28. oktobra 2015. u 12 časova na štandu Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske u sali 2A Beogradskog sajma promovisana su izdanja JU Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica Republike Srpske.
Promociju je vodila Maja Kolundžija Zoroe, glumica Narodnog pozorišta Rpublike Srpske.
O izdavačkom radu Specijalne biblioteke u periodu od prošlog Sajma govorili su direktor Želimir Radinović i bibliotekar Dragana Božić.  Dragana Božić pomenula je najnovija izdanja Biblioteke na brajevom pismu i u zvučnom formatu, ediciju „Jedan pisac, jedna knjiga“, časopise „Homer“ i „Riječi u prstima“. O postignućima i planovima Biblioteke govorio je direktor Želimir Radinović. On se osvrnuo i na projekat „Horizonti“ čiji je cilj promovisanje stvaralaštva slijepih i slabovidih ljudi širom Republike Srpske.
Glavna tema promocije bila je zbirka priča „Zbilje i tajanstva“ Borke Tadić, prvo standardno štampano izdanje Specijalne biblioteke i prozni prvenac slijepe banjalučke pjesnikinje Borke Tadić.
Po završetku promocije Borka je tradicionalno izvela djelić iz monodrame „U znaku bijelog štapa“, kojom zatvara knjigu. Njen nastup dotakao je prisutne i mnogi prolaznici su se zaustavljali da je poslušaju.
Ovogodišnji beogradski sajam knjige trajao je od 25. oktobra do 1. novembra, na njemu su se predstavili 483 direktna izlagača i 943 učesnika. Procjenjuje se da je Sajam posjetilo 180 000 ljudi.
O prezentaciji naše ustanove na Beogradskom sajmu knjige možete pročitati i na zvaničnoj stranici Predstavništva Republike Srpske u Beogradu: http://predstavnistvorsbg.rs/predstavnistvo_rs/index.php/rs/aktuelnosti/prethodni-dogadjaji/1532-treceg-dana-promocija-na-sajmu-knjiga-nauka-poezija-i-emocije.html