Представљена књига „Збиље и тајанства“ Борке Тадић и остала издања Библиотеке

У сриједу, 28. октобра 2015. у 12 часова на штанду Министарства просвјете и културе Републике Српске у сали 2А Београдског сајма промовисана су издања ЈУ Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица Републике Српске.
Промоцију је водила Маја Колунџија Зорое, глумица Народног позоришта Рпублике Српске.
О издавачком раду Специјалне библиотеке у периоду од прошлог Сајма говорили су директор Желимир Радиновић и библиотекар Драгана Божић.  Драгана Божић поменула је најновија издања Библиотеке на брајевом писму и у звучном формату, едицију „Један писац, једна књига“, часописе „Хомер“ и „Ријечи у прстима“. О постигнућима и плановима Библиотеке говорио је директор Желимир Радиновић. Он се осврнуо и на пројекат „Хоризонти“ чији је циљ промовисање стваралаштва слијепих и слабовидих људи широм Републике Српске.
Главна тема промоције била је збирка прича „Збиље и тајанства“ Борке Тадић, прво стандардно штампано издање Специјалне библиотеке и прозни првенац слијепе бањалучке пјесникиње Борке Тадић.
По завршетку промоције Борка је традиционално извела дјелић из монодраме „У знаку бијелог штапа“, којом затвара књигу. Њен наступ дотакао је присутне и многи пролазници су се заустављали да је послушају.
Овогодишњи београдски сајам књиге трајао је од 25. октобра до 1. новембра, на њему су се представили 483 директна излагача и 943 учесника. Процјењује се да је Сајам посјетило 180 000 људи.
О презентацији наше установе на Београдском сајму књиге можете прочитати и на званичној страници Представништва Републике Српске у Београду: http://predstavnistvorsbg.rs/predstavnistvo_rs/index.php/rs/aktuelnosti/prethodni-dogadjaji/1532-treceg-dana-promocija-na-sajmu-knjiga-nauka-poezija-i-emocije.html