Нови број ХОМЕРА

„Срећна сам што живим у свијету у ком постоји октобар“ –  написала је давно енглеска списатељица Луси Мод Монтгомери. И ми смо срећни што је октобар, и што заједно обиљежавамо мали јубилеј – 15 број Хомера, часописа за културу, умјетност и науку.

У новом броју осим прича из Библиотеке, можете да сазнате чим се бави дигитална опатица, а чиме Ришар Босолеј и који су то услови за пријављивање на традиционални књижевни конкурс Библиотеке.

Наравно, ово је само дио садржаја 15. броја који су за вас и овај пут припремили Јовица Радановић, Драгана Божић и Јелена Радаковић.

Текстове у  студију Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица РС је прочитао и тонски обрадио и овај пут Саша Рожић.

У наставку, доносимо Вам садржај нашег јубиларног броја:

  1. РИЈЕЧ УРЕДНИЦЕ ЈЕЛЕНЕ РАДАКОВИЋ

   2. АЛАН ФОРД У СПЕЦИЈАЛНОЈ БИБЛИОТЕЦИ – ИЗЛОЖБА И ПРЕДАВАЊЕ

   3.  СА ПРОМОЦИЈЕ ЗВУЧНЕ КЊИГЕ „СВЕЗИВО“

   4.  ДИГИТАЛНА ОПАТИЦА

   5.  КЛУБ ПУТНИКА: ДРУГИ ЉУДИ ХОДАЈУ

   6.  ПРОНАЂЕН ЛИЈЕК ПРОТИВ СТАРАЧКОГ СЉЕПИЛА

   7.  АВАНТАРТ МАГАЗИН: МАРКО ПОЛО

   8.  ИСТОРИЈСКА БИБЛИОТЕКА: КАФА И КАФАНА

   9.  ОСМИ КЊИЖЕВНИ КОНКУРС

  10.  РИШАР БОСОЛЕЈ

  11. ОДЈАВА И ЗАХВАЛА – Поклон новела Тонија Парсонса

Захваљујемо се свима који су допринијели да овај број звучи, надамо се боље или једнако као и претходни. Хвала свим сарадницима и читаоцима  који нас прате и радо слушају.

Позивамо Вас да и овај пут пошаљете своје утиске и коментаре на добро познати имејл casopis.homer@gmail.com или путем наше Фејсбук странице.