Novi broj HOMERA

„Srećna sam što živim u svijetu u kom postoji oktobar“ –  napisala je davno engleska spisateljica Lusi Mod Montgomeri. I mi smo srećni što je oktobar, i što zajedno obilježavamo mali jubilej – 15 broj Homera, časopisa za kulturu, umjetnost i nauku.

U novom broju osim priča iz Biblioteke, možete da saznate čim se bavi digitalna opatica, a čime Rišar Bosolej i koji su to uslovi za prijavljivanje na tradicionalni književni konkurs Biblioteke.

Naravno, ovo je samo dio sadržaja 15. broja koji su za vas i ovaj put pripremili Jovica Radanović, Dragana Božić i Jelena Radaković.

Tekstove u  studiju Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica RS je pročitao i tonski obradio i ovaj put Saša Rožić.

U nastavku, donosimo Vam sadržaj našeg jubilarnog broja:

  1. RIJEČ UREDNICE JELENE RADAKOVIĆ

   2. ALAN FORD U SPECIJALNOJ BIBLIOTECI – IZLOŽBA I PREDAVANjE

   3.  SA PROMOCIJE ZVUČNE KNjIGE „SVEZIVO“

   4.  DIGITALNA OPATICA

   5.  KLUB PUTNIKA: DRUGI LjUDI HODAJU

   6.  PRONAĐEN LIJEK PROTIV STARAČKOG SLjEPILA

   7.  AVANTART MAGAZIN: MARKO POLO

   8.  ISTORIJSKA BIBLIOTEKA: KAFA I KAFANA

   9.  OSMI KNjIŽEVNI KONKURS

  10.  RIŠAR BOSOLEJ

  11. ODJAVA I ZAHVALA – Poklon novela Tonija Parsonsa

Zahvaljujemo se svima koji su doprinijeli da ovaj broj zvuči, nadamo se bolje ili jednako kao i prethodni. Hvala svim saradnicima i čitaocima  koji nas prate i rado slušaju.

Pozivamo Vas da i ovaj put pošaljete svoje utiske i komentare na dobro poznati imejl casopis.homer@gmail.com ili putem naše Fejsbuk stranice.