У тонском студију Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица РС  борави позната бањалучка глумица Слађана Зрнић. За потребе слијепих корисника Слађана ће прочитати неколико књига. Прва у низу је „Слушкињина прича“, класични дистопијски роман Маргарет Атвуд о тоталитарном друштву у којем обесправљене жене постају машине за рађање. Роман је написан у првом лицу, као интимна исповијест једне од слушкиња, Фредове, која покушава да се снађе у застрашујућем свијету Републике Гилеад. Глас и глумачко умијеће Слађане Зрнић унијели су додатну слојевитост у звучнуј књигу, која на моменте звучи као монодрама. Према роману „Слушкињина прича“ недавно је снимљена вишеструко награђивана истоимена серија.

Послије овог романа Слађана ће читати збирку пјесама „На својој земљи“ Јованке Савановић. Ова књига је дио едиције Специјалне библиотеке „Отргнути од заборава“, а у плану је и њено брајево издање.

Тренд да афирмисани глумци читају звучне књиге већ је дуго заступљен у свијету, а има за циљ што аутентичнији доживњај и пренос емоције и атмосфере књиге.

Слађана Зрнић једно је од заштитних лица Народног позоришта Републике Српске, добитница бројних награда, чланица џез састава „Combine Quartet“ и активни предавач глуме у позоришту „Јазавац“. Већ је сарађивала са Специјалном библиотеком прочитавши збирку пјесама „Нити живог ткања“ бањалучке пјесникиње Божане Грозданић Живановић, а полазници њене драмске групе Студија „Јазавац“ снимили су збирку „Једна суза и загрљај свијету“ младе Тијане Тепић која је промовисана у нашој установи.