U tonskom studiju Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica RS  boravi poznata banjalučka glumica Slađana Zrnić. Za potrebe slijepih korisnika Slađana će pročitati nekoliko knjiga. Prva u nizu je „Sluškinjina priča“, klasični distopijski roman Margaret Atvud o totalitarnom društvu u kojem obespravljene žene postaju mašine za rađanje. Roman je napisan u prvom licu, kao intimna ispovijest jedne od sluškinja, Fredove, koja pokušava da se snađe u zastrašujućem svijetu Republike Gilead. Glas i glumačko umijeće Slađane Zrnić unijeli su dodatnu slojevitost u zvučnuj knjigu, koja na momente zvuči kao monodrama. Prema romanu „Sluškinjina priča“ nedavno je snimljena višestruko nagrađivana istoimena serija.

Poslije ovog romana Slađana će čitati zbirku pjesama „Na svojoj zemlji“ Jovanke Savanović. Ova knjiga je dio edicije Specijalne biblioteke „Otrgnuti od zaborava“, a u planu je i njeno brajevo izdanje.

Trend da afirmisani glumci čitaju zvučne knjige već je dugo zastupljen u svijetu, a ima za cilj što autentičniji doživnjaj i prenos emocije i atmosfere knjige.

Slađana Zrnić jedno je od zaštitnih lica Narodnog pozorišta Republike Srpske, dobitnica brojnih nagrada, članica džez sastava „Combine Quartet“ i aktivni predavač glume u pozorištu „Jazavac“. Već je sarađivala sa Specijalnom bibliotekom pročitavši zbirku pjesama „Niti živog tkanja“ banjalučke pjesnikinje Božane Grozdanić Živanović, a polaznici njene dramske grupe Studija „Jazavac“ snimili su zbirku „Jedna suza i zagrljaj svijetu“ mlade Tijane Tepić koja je promovisana u našoj ustanovi.