У просторијама Специјалне библиотеке, 26.06.2014. године одржале су се двије радионице у оквиру пројекта „Млади са инвалидитетом за боље сутра“. Овај пројекат спроводи Удружење омладине са инвалидитетом „Инфопарт“ (http://www.infopartbl.org/) из Бањалуке.

Како наводе организатори из удружења „Инфопарт“ циљ оваквих радионица је између осталог и „креирање приједлога текста Омладинске политике, кровног документа који третира питања младих, са циљем укључивања политике и стратешких циљева за побољшање услова живота младих са инвалидитетом“.

Радионице под радним називом Анализа положаја младих са инвалидитетом у РС и Како да нас чују они који одлучују окупиле су велики број младих особа са инвалидитетом, представнике невладиних организација и појединце који су хтјели бити дио овог пројекта. Међу присутним, били су и представници младих са оштећеним видом (који су уједно и чланови наше Библиотеке) попут  Вере Бошковић, Саше Грбића, Слађане Миљевић и других.

Радионице које су биле у форми радних група, трајале су 5 часова (од 11 до 16.) а закључци са истих биће уврштене у текст нове Омладинске политике за наредни петогодишњи период.