U prostorijama Specijalne biblioteke, 26.06.2014. godine održale su se dvije radionice u okviru projekta „Mladi sa invaliditetom za bolje sutra“. Ovaj projekat sprovodi Udruženje omladine sa invaliditetom „Infopart“ (http://www.infopartbl.org/) iz Banjaluke.

Kako navode organizatori iz udruženja „Infopart“ cilj ovakvih radionica je između ostalog i „kreiranje prijedloga teksta Omladinske politike, krovnog dokumenta koji tretira pitanja mladih, sa ciljem uključivanja politike i strateških ciljeva za poboljšanje uslova života mladih sa invaliditetom“.

Radionice pod radnim nazivom Analiza položaja mladih sa invaliditetom u RS i Kako da nas čuju oni koji odlučuju okupile su veliki broj mladih osoba sa invaliditetom, predstavnike nevladinih organizacija i pojedince koji su htjeli biti dio ovog projekta. Među prisutnim, bili su i predstavnici mladih sa oštećenim vidom (koji su ujedno i članovi naše Biblioteke) poput  Vere Bošković, Saše Grbića, Slađane Miljević i drugih.

Radionice koje su bile u formi radnih grupa, trajale su 5 časova (od 11 do 16.) a zaključci sa istih biće uvrštene u tekst nove Omladinske politike za naredni petogodišnji period.