Uoči nastupajućih praznika studenti Nezavisnog univerziteta Banja Luka, studijske grupe Specijalna edukacija i socijalna rehabilitacija održali su neobičnu radionicu u prostorijama JU Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica RS. Naime na inicijativu profesorke dr Tanje Čolić studenti su pravili reljefne novogodišnje čestitke za slijepe i slabovide korisnike biblioteke kao i djecu sa Daunovim sindromom, koji su i prisustvovali radionici. Studenti su pokazali velik stepen kreativnosti koristeći razne vrste materijala. Neobične čestitke biće poslate prijateljima i saradnicima Biblioteke.

Studenti su takođe poklonili određen broj novogodišnjih paketića za slijepu i slabovidu djecu.

Ovo je druga posjeta studenata studijske grupe Specijalna edukacija i socijalna rehabilitacija Specijalnoj biblioteci. Sredinom novembra organizovana je studijska posjeta našoj ustanovi kada su se studenti upoznali s radom biblioteke.

Studijski program Specijalna edukacija i socijalna rehabilitacija, koji je prvu generaciju studenata upisao akademske 2016/2017. godine, nastao je kao rezultat potreba za kompetentnim stručnjacima iz oblasti defektologije.