Уочи наступајућих празника студенти Независног универзитета Бања Лука, студијске групе Специјална едукација и социјална рехабилитација одржали су необичну радионицу у просторијама ЈУ Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица РС. Наиме на иницијативу професорке др Тање Чолић студенти су правили рељефне новогодишње честитке за слијепе и слабовиде кориснике библиотеке као и дјецу са Дауновим синдромом, који су и присуствовали радионици. Студенти су показали велик степен креaтивности користећи разне врсте материјала. Необичне честитке биће послате пријатељима и сарадницима Библиотеке.

Студенти су такође поклонили одређен број новогодишњих пакетића за слијепу и слабовиду дјецу.

Ово је друга посјета студената студијске групе Специјална едукација и социјална рехабилитација Специјалној библиотеци. Средином новембра организована је студијска посјета нашој установи када су се студенти упознали с радом библиотеке.

Студијски програм Специјална едукација и социјална рехабилитација, који је прву генерацију студената уписао академске 2016/2017. године, настао је као резултат потреба за компетентним стручњацима из области дефектологије.