Učenici završne godine Gimnazije u Banjaluci iskoristili su zimski raspust da volonterski u tonskom studiju pročitaju knjige za slijepe i slabovide korisnike biblioteke.

Naime u okviru projekta „Ja građanin“ iz predmeta Demokratija i ljudska prava gimazijalci iz odjeljenja IV3 izabrali su specijalne biblioteke kao temu.

Učenici su u decembru mjesecu u više navrata posjetili specijalnu biblioteku, informišući se o njenom radu, stremljenjima i problemima sa kojima se sreće. U razgovoru sa direktorom Želimirom Radinovićem i bibliotekarima poželjeli su da svoj doprinos daju upravo kroz čitanje. Tako su kroz dvije sedmice naizmjeničnog dolaska u januaru, kroz studio prošli: Suzana Radulović, Mila Marić, Ivana Perić, Jelena Kukilo, Zorana Došen, Ivona Šukunda, Anja Dokić, Dragana Divljak, Mihailo Vučić, Anđela Bojić, Milica Vujić, Milica Vlatković i Ivona Šukunda.

Učenici su pročitali zbirke pripovijedaka „Priče o osobenjacima i malim ljudima“ Ive Andrića i „Najlepše priče Edgara Poa“.

Zahvaljujemo gimnazijalcima na njihovom trudu, angažmanu i posvećenosti, a pred korisnicima biblioteke uskoro će se naći novi naslovi, koji su trenutno u fazi tonske obrade.