Ученици завршне године Гимназије у Бањалуци искористили су зимски распуст да волонтерски у тонском студију прочитају књиге за слијепе и слабовиде кориснике библиотеке.

Наиме у оквиру пројекта „Ја грађанин“ из предмета Демократија и људска права гимазијалци из одјељења IV3 изабрали су специјалне библиотеке као тему.

Ученици су у децембру мјесецу у више наврата посјетили специјалну библиотеку, информишући се о њеном раду, стремљењима и проблемима са којима се среће. У разговору са директором Желимиром Радиновићем и библиотекарима пожељели су да свој допринос дају управо кроз читање. Тако су кроз двије седмице наизмјеничног доласка у јануару, кроз студио прошли: Сузана Радуловић, Мила Марић, Ивана Перић, Јелена Кукило, Зорана Дошен, Ивона Шукунда, Ања Докић, Драгана Дивљак, Михаило Вучић, Анђела Бојић, Милица Вујић, Милица Влатковић и Ивона Шукунда.

Ученици су прочитали збирке приповиједака „Приче о особењацима и малим људима“ Иве Андрића и „Најлепше приче Едгара Поа“.

Захваљујемо гимназијалцима на њиховом труду, ангажману и посвећености, а пред корисницима библиотеке ускоро ће се наћи нови наслови, који су тренутно у фази тонске обраде.