U utorak, 26. maja 2015. godine u Kozarskoj Dubici predstavljeno je zvučno zdanje romana prvenca Srete Vučkovića, penzionisanog slijepog nastavnik srpskog jezika i književnosti. Roman-hronika pod nazivom „Ploska“ snimljen je u produkciji Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica Republike Srpske, a pročitao ga  je Saša Rožić.
Promocija je upriličena u rodnom gradu autora, a o romanu su uz autora govorili recenzent Gordana Latinović, profesor srpskog jezika i književnosti, direktor Specijalne biblioteke Želimir Radinović i predsjednik Međuopštinske organizacije slijepih  Kozarska Dubica Miladin Trkulja.
Sabesjednik Srete Vučkovića u  romanu koga odlikuje veoma živ, narodski, pomalo i zaboravljeni jezik  je porodična ploska. Oko nje se plete sudbina njenih vlasnika, ploska je autentičan i nepristrasan svjedok njihovog životnog puta. Bez obzira na oblik starinske priče, ovaj roman  pokreće vječne teme kao što su: potreba za ljudskom pričom, zabranjena ljubav, smrt, zlo kao urođena glad, dobrota kao najveća i najrjeđa ljudska vrijednost… Roman opisuje istinite događaje u kojima su učestvovali piščevi preci iz sela Bijakovac i sam autor u predgovoru napominje da mu je glavni motiv pisanja bio da ih otrgne od zaborava.
Rukopis „Ploske“ osvojio je specijalno priznanje na prošlogodišnjem konkursu Saveza slepih Srbije.
Prisutni su imali priliku da čuju odlomak iz romana, koji je od danas dostupan i korisnicima Specijalne biblioteke kao dio redovnog knjižnog fonda. Pored zvučnog izdanja, u pripremi je i standardno izdanje romana u crnom tisku.
Promociji je prisustvovala brojna publika budući da je ovaj kulturni događaj upriličen po završetku redovne godišnje skupštine Međuopštinske organizacije slijepih Kozarska Dubica, što je omogućilo da se na jednom mjestu okupi velik broj slijepih i slabovidih osoba, njihovih prijatelja, saradnika, ali i najviših predstavnika lokalne vlasti.