У уторак, 26. маја 2015. године у Козарској Дубици представљено је звучно здање романа првенца Срете Вучковића, пензионисаног слијепог наставник српског језика и књижевности. Роман-хроника под називом „Плоска“ снимљен је у продукцији Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица Републике Српске, а прочитао га  је Саша Рожић.
Промоција је уприличена у родном граду аутора, а о роману су уз аутора говорили рецензент Гордана Латиновић, професор српског језика и књижевности, директор Специјалне библиотеке Желимир Радиновић и предсједник Међуопштинске организације слијепих  Козарска Дубица Миладин Тркуља.
Сабесједник Срете Вучковића у  роману кога одликује веома жив, народски, помало и заборављени језик  је породична плоска. Око ње се плете судбина њених власника, плоска је аутентичан и непристрасан свједок њиховог животног пута. Без обзира на облик старинске приче, овај роман  покреће вјечне теме као што су: потреба за људском причом, забрањена љубав, смрт, зло као урођена глад, доброта као највећа и најрјеђа људска вриједност… Роман описује истините догађаје у којима су учествовали пишчеви преци из села Бијаковац и сам аутор у предговору напомиње да му је главни мотив писања био да их отргне од заборава.
Рукопис „Плоске“ освојио је специјално признање на прошлогодишњем конкурсу Савеза слепих Србије.
Присутни су имали прилику да чују одломак из романа, који је од данас доступан и корисницима Специјалне библиотеке као дио редовног књижног фонда. Поред звучног издања, у припреми је и стандардно издање романа у црном тиску.
Промоцији је присуствовала бројна публика будући да је овај културни догађај уприличен по завршетку редовне годишње скупштине Међуопштинске организације слијепих Козарска Дубица, што је омогућило да се на једном мјесту окупи велик број слијепих и слабовидих особа, њихових пријатеља, сарадника, али и највиших представника локалне власти.