Kišoviti dvadeseti dan februara nije spriječio bijeljinsku publiku da napuni salu Narodne biblioteke „Filip Višnjić“ na promociji romana prvenca Miroslava Jankovića „Pisma Matilde K.“.  Promocija je nastavak uspješne saradnje JUSpecijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica Republike Srpske i Narodne biblioteke „Filip Višnjić“ .

Roman „Pisma Matildi K.“ u formi 27 pisama govori o životnom putu operske pjevačice koja nedostatak talenta nadoknađuje viškom ambicioznosti.  U pozadini je priča o Sarajevu na prelazu dva vijeka sa svim njegovim specifičnostima i istorijskim proturječnostima.

Štampano izdanje prati i zvučno, snimljeno u tonskom studiju Specijalne biblioteke 2017. godine, a pročitao ga je glumac Rajko Marčeta.

Promociju je vodio direktor Narodne biblioteke „Filip Višnjić“ Jovan Cvjetković, koji je pročitao osvrte iz recenzija Vladimira Kecmanovića i Anđelka Anušića.

O knjizi i saradnji sa Miroslavom Jankovićem govorio je direktor Specijalne biblioteke Želimir Radinović, koji je istakao kontinuiranu težnju bibliteke da promoviše domaće autore. Iskoristio je priliku da Specijalna biblioteka, kao što to redovno čini, pokloni 20 novih zvučnih naslova odjeljenju za slijepe biblioteke „Filip Višnjić“.

Autor Miroslav Janković govorio je o mučnom procesu pisanja lijepe književnosti, u čemu mu je mnogo pomoglo novinarsko iskustvo. Osvrćući se na kraj romana, najavio je mogućnost nastavka u vidu pisanja dodatnih poglavlja.  Govorio je i o potrebi kulture čitanja i značaju književnosti kroz civilizaciju. Istakao je žene kao najbrojnije čitaoce.

Publika je mogla da čuje i odlomak iz romana koji je pročitala bibliotekarka Mirna Simić.

Promocija je izazvala veliko interesovanje medija, ali i publike koja je po završetku prilazila piscu s pitanjima i impresijama.