Кишовити двадесети дан фебруара није спријечио бијељинску публику да напуни салу Народне библиотеке „Филип Вишњић“ на промоцији романа првенца Мирослава Јанковића „Писма Матилде К.“.  Промоција је наставак успјешне сарадње ЈУСпецијалне библиотеке за слијепа и слабовида лица Републике Српске и Народне библиотеке „Филип Вишњић“ .

Роман „Писма Матилди К.“ у форми 27 писама говори о животном путу оперске пјевачице која недостатак талента надокнађује вишком амбициозности.  У позадини је прича о Сарајеву на прелазу два вијека са свим његовим специфичностима и историјским протурјечностима.

Штампано издање прати и звучно, снимљено у тонском студију Специјалне библиотеке 2017. године, а прочитао га је глумац Рајко Марчета.

Промоцију је водио директор Народне библиотеке „Филип Вишњић“ Јован Цвјетковић, који је прочитао осврте из рецензија Владимира Кецмановића и Анђелка Анушића.

О књизи и сарадњи са Мирославом Јанковићем говорио је директор Специјалне библиотеке Желимир Радиновић, који је истакао континуирану тежњу библитеке да промовише домаће ауторе. Искористио је прилику да Специјална библиотека, као што то редовно чини, поклони 20 нових звучних наслова одјељењу за слијепе библиотеке „Филип Вишњић“.

Аутор Мирослав Јанковић говорио је о мучном процесу писања лијепе књижевности, у чему му је много помогло новинарско искуство. Осврћући се на крај романа, најавио је могућност наставка у виду писања додатних поглавља.  Говорио је и о потреби културе читања и значају књижевности кроз цивилизацију. Истакао је жене као најбројније читаоце.

Публика је могла да чује и одломак из романа који је прочитала библиотекарка Мирна Симић.

Промоција је изазвала велико интересовање медија, али и публике која је по завршетку прилазила писцу с питањима и импресијама.