У првим данима нове године ЈУ Специјална библиотека за слијепа и слабовида лица РС добила је донацију од Микрокредитног друштва „Микрофин“ Бањалука за куповину специјализованих  торби за брајеве и звучне књиге, у којима се оне шаљу корисницима који нису у могућности да дођу у библиотеку.

У оквиру свог програма „Микрофин у заједници“, ова организација подржава активности које имају за циљ помоћ онима којима је то потребно, прије свега најмлађима и угроженим групама.

Будући је Специјална библиотека као приоритет издвојила набавку торби за слање књига, јер су постојеће махом отписане или у веома лошем стању те успоравају процес редовног слања књига корисницима, у „Микрофину“ су одлучили да за ову намјену издвоје средства у износу од 1500 КМ.

За израду нарочито дизајнираних кожних торби специјалних димензија задужено је предузеће „Гала“ из Козарске Дубице, на чијем челу је слијепи обртник Миладин Тркуља. Ово предузеће годинама се успјешно бави производњом кожне галантерије, а у њему су запослена лица са инвалидитетом.  За Специјалну библиотеку  предузеће „Гала“ израдило је 16 брајевих торби и 20 торбица за звучне књиге.

Велико хвала „Микрофину“ и „Гали“, захваљујући којима нам је увелико унапријеђен рад с корисницима.