U prvim danima nove godine JU Specijalna biblioteka za slijepa i slabovida lica RS dobila je donaciju od Mikrokreditnog društva „Mikrofin“ Banjaluka za kupovinu specijalizovanih  torbi za brajeve i zvučne knjige, u kojima se one šalju korisnicima koji nisu u mogućnosti da dođu u biblioteku.

U okviru svog programa „Mikrofin u zajednici“, ova organizacija podržava aktivnosti koje imaju za cilj pomoć onima kojima je to potrebno, prije svega najmlađima i ugroženim grupama.

Budući je Specijalna biblioteka kao prioritet izdvojila nabavku torbi za slanje knjiga, jer su postojeće mahom otpisane ili u veoma lošem stanju te usporavaju proces redovnog slanja knjiga korisnicima, u „Mikrofinu“ su odlučili da za ovu namjenu izdvoje sredstva u iznosu od 1500 KM.

Za izradu naročito dizajniranih kožnih torbi specijalnih dimenzija zaduženo je preduzeće „Gala“ iz Kozarske Dubice, na čijem čelu je slijepi obrtnik Miladin Trkulja. Ovo preduzeće godinama se uspješno bavi proizvodnjom kožne galanterije, a u njemu su zaposlena lica sa invaliditetom.  Za Specijalnu biblioteku  preduzeće „Gala“ izradilo je 16 brajevih torbi i 20 torbica za zvučne knjige.

Veliko hvala „Mikrofinu“ i „Gali“, zahvaljujući kojima nam je uveliko unaprijeđen rad s korisnicima.