JU Specijalna biblioteka za slijepa i slabovida lica RS u saradnji sa Narodnom bibliotekom „Filip Višnjić“ Bijeljina poziva Vas na promociju romana „Pisma Matilde K.“ Miroslava Jankovića.

Promocija će se održati u utorak, 20.02.2018. u 13 časova u sali Narodne biblioteke „Filip Višnjić“ u Bijeljini. O knjizi će uz autora govoriti direktor Specijalne biblioteke Želimir Radinović te domaćin, direktor bijeljinske biblioteke Jovan Cvjetković.

Roman prvenac dugogodišenjg novinara i publiciste Miroslava Jankovića koji prati život ambiciozne operske pjevačice Matilde K. u osvit rata u Bosni objavljen je u štampanom i zvučnom izdanju. Zvučno izdanje pročitao je glumac Rajko Marčeta u tonskom studiju Specijalne biblioteke, a promovisano je na ovogodišnjem Sajmu knjige u Beogradu na štandu Republike Srpske u okviru programa Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica RS.

Ovo je prilika da se bijeljinska publika upozna sa ovim neobičnim, slojevitim i po mnogo čemu provokativnim  romanom, kao i izdavačkom produkcijom Specijalne biblioteke.

U Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ je smještena audio braj klub internet čitaonica (ABIKČ), tj. odjeljenje za slijepa i slabovida lica.