ЈУ Специјална библиотека за слијепа и слабовида лица РС у сарадњи са Народном библиотеком „Филип Вишњић“ Бијељина позива Вас на промоцију романа „Писма Матилде К.“ Мирослава Јанковића.

Промоција ће се одржати у уторак, 20.02.2018. у 13 часова у сали Народне библиотеке „Филип Вишњић“ у Бијељини. О књизи ће уз аутора говорити директор Специјалне библиотеке Желимир Радиновић те домаћин, директор бијељинске библиотеке Јован Цвјетковић.

Роман првенац дугогодишењг новинара и публицисте Мирослава Јанковића који прати живот амбициозне оперске пјевачице Матилде К. у освит рата у Босни објављен је у штампаном и звучном издању. Звучно издање прочитао је глумац Рајко Марчета у тонском студију Специјалне библиотеке, а промовисано је на овогодишњем Сајму књиге у Београду на штанду Републике Српске у оквиру програма Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица РС.

Ово је прилика да се бијељинска публика упозна са овим необичним, слојевитим и по много чему провокативним  романом, као и издавачком продукцијом Специјалне библиотеке.

У Народној библиотеци „Филип Вишњић“ је смјештена аудио брај клуб интернет читаоница (АБИКЧ), тј. одјељење за слијепа и слабовида лица.