Позивамо Вас на промоцију звучног издања збирке поезије „Једна суза и загрљај свијету“ Тијане Тепић.

Књига је настала као плод сарадње ЈУ Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица Републике Српске и Студија Јазавац.

Тијана Тепић је члан Студија Јазавац, и заједно са својим колегама из школе глуме и говора, под менторством глумице Слађане Зрнић, у тонском студију Библиотеке прочитала је пјесме из збирке.

Тијана Тепић, ученица бањалучке Гимназије, рођена је 1998. године у Бањалуци. Основну школу „Свети Сава“ завршила је у Котор Варошу, гдје је написала своје прве стихове. Њене пјесме су објављене у зборницима књижевних радова попут зборника „Завичајни уранак“ 2015. године и збирке дјечије поезије „Зборник Фестивала дјечије поезије“ 2010. године.

Стихови у збирци “Једна суза и загрљај свијету“ писани су од њене девете године живота и представљају чисту и искрену, ведру младалачку лирску исповијест. Говоре о мајци, учитељу, браћи, завичају, селу, природи и којечему другом. Зрелост њених стихова, с годинама, постајала је све пунија, а рефлексивност оштрија.

Издавач штампаног издања збирке је Народна библиотека „Иво Андрић“ Челинац.

Промоција књиге „Једна суза и загрљај свијету“ одржаће у великој сали Специјалне библиотеке, у четвртак 17. марта 2016. године у 19.30 часова.

На промоцији учествују: професор Момчило Спасојевић, рецензент, Борислав Максимовић, уредник, и Желимир Радиновић, директор Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица РС.

Промоцију ће водити глумица Народног позоришта Републике Српске Слађана Зрнић, која је уједно и предавач у Студију Јазавац.

Промоцију ће отворити студент прве године Академије умјетности Бањалука Јована Кумовић.

Позивамо Вас да својим присуством подржите младу ауторку и уживате у доброј поезији.

Добро дошли у Специјалну библиотеку!