Pozivamo Vas na promociju zvučnog izdanja zbirke poezije „Jedna suza i zagrljaj svijetu“ Tijane Tepić.

Knjiga je nastala kao plod saradnje JU Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica Republike Srpske i Studija Jazavac.

Tijana Tepić je član Studija Jazavac, i zajedno sa svojim kolegama iz škole glume i govora, pod mentorstvom glumice Slađane Zrnić, u tonskom studiju Biblioteke pročitala je pjesme iz zbirke.

Tijana Tepić, učenica banjalučke Gimnazije, rođena je 1998. godine u Banjaluci. Osnovnu školu „Sveti Sava“ završila je u Kotor Varošu, gdje je napisala svoje prve stihove. Njene pjesme su objavljene u zbornicima književnih radova poput zbornika „Zavičajni uranak“ 2015. godine i zbirke dječije poezije „Zbornik Festivala dječije poezije“ 2010. godine.

Stihovi u zbirci “Jedna suza i zagrljaj svijetu“ pisani su od njene devete godine života i predstavljaju čistu i iskrenu, vedru mladalačku lirsku ispovijest. Govore o majci, učitelju, braći, zavičaju, selu, prirodi i koječemu drugom. Zrelost njenih stihova, s godinama, postajala je sve punija, a refleksivnost oštrija.

Izdavač štampanog izdanja zbirke je Narodna biblioteka „Ivo Andrić“ Čelinac.

Promocija knjige „Jedna suza i zagrljaj svijetu“ održaće u velikoj sali Specijalne biblioteke, u četvrtak 17. marta 2016. godine u 19.30 časova.

Na promociji učestvuju: profesor Momčilo Spasojević, recenzent, Borislav Maksimović, urednik, i Želimir Radinović, direktor Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica RS.

Promociju će voditi glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske Slađana Zrnić, koja je ujedno i predavač u Studiju Jazavac.

Promociju će otvoriti student prve godine Akademije umjetnosti Banjaluka Jovana Kumović.

Pozivamo Vas da svojim prisustvom podržite mladu autorku i uživate u dobroj poeziji.

Dobro došli u Specijalnu biblioteku!