Zvučno izdanje zbirke pjesama „Jedna suza i zagrljaj svijetu“ Tijane Tepić

Polaznici Studija Jazavac predvođeni glumicom Slađanom Zrnić u tonskom studiju Specijalne biblioteke snimili su zvučno izdanje zbirke poezije „Jedna suza i zagrljaj svijetu“ sedamnaestogodišnje Tijane Tepić.

Učenica banjalučke Gimnazije Tijana Tepić rođena je 1998. godine u Banjaluci. Osnovnu školu „Sveti Sava“ završila je u Kotor Varošu, gdje je napisala svoje prve stihove. Njene pjesme su objavljene u zbornicima književnih radova poput zbornika „Zavičajni uranak“ 2015. godine i u zbirci dječije poezije „Zbornik Festivala dječije poezije“ 2010. godine.

Stihovi u zbirci “Jedna suza i zagrljaj svijetu“ pisani su od njene devete godine života, sa svim manama i vrlinama, bez ičije intervencije. Oni predstavljaju čistu i iskrenu , i uprkos naslovu, vedru lirsku ispovijest jedne mlade duše. Tijanine pjesme su hod po stazama mladalačke radosti koju odlikuje jednostavnost i čistota. One govore o majci, učitelju, braći, zavičaju, selu, prirodi i koječemu drugom. Tijana Tepić ima potrebu da svoja osjećanja, mišljenja, odnos prema svijetu, odnosno onome što vidi oko sebe, izrazi stihovima i to čini na sebi svojstven način, promišljajući. Zrelost njenih stihova, s godinama, postajala je sve punija, a refleksivnost oštrija. Osim toga Tijana Tepić je srećno izabrala i uzor: pjesme prirode i života Sergeja Jesenjina, kojima je, kako kaže, „zadivio… mene beznačajnu dušicu“.
Izdavač zbirke je Narodna biblioteka „Ivo Andrić“ Čelinac.

Specijalna biblioteka za slijepa i slabovida lica RS Jazavac 3

Promocija knjige „Jedna pjesma i zagrljaj svijetu“, njenog štampanog i zvučnog izdanja održaće se 17. marta 2016. u 19.30 časova u velikoj sali Specijalne biblioteke.

Ovo je početak saradnje studija Jazavac i JU Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica Republike Srpske.

Specijalna biblioteka za slijepa i slabovida lica RS Jazavac 2 (2)

Studio Jazavac je koncipiran kao škola glume i govora. Program je primjeren uzrastu i iskustvu članova. Kroz igru i razne zanimljive i atraktivne oblike grupnog i individualnog dramskog rada i tehnika članovi Studija savlađuju specifične zadatke vezane uz samu prirodu dramskog stvaralaštva i pozorišnog medija, ali i opšte odgojno-obrazovne zadatke koji pridonose ličnom razvoju i sticanju kulturnih navika.

[gallery_bank type=“images“ format=“thumbnail“ title=“true“ desc=“false“ responsive=“true“ display=“all“ sort_by=“random“ animation_effect=““ album_title=“true“ album_id=“2″]