Звучно издање збирке пјесама „Једна суза и загрљај свијету“ Тијане Тепић

Полазници Студија Јазавац предвођени глумицом Слађаном Зрнић у тонском студију Специјалне библиотеке снимили су звучно издање збирке поезије „Једна суза и загрљај свијету“ седамнаестогодишње Тијане Тепић.

Ученица бањалучке Гимназије Тијана Тепић рођена је 1998. године у Бањалуци. Основну школу „Свети Сава“ завршила је у Котор Варошу, гдје је написала своје прве стихове. Њене пјесме су објављене у зборницима књижевних радова попут зборника „Завичајни уранак“ 2015. године и у збирци дјечије поезије „Зборник Фестивала дјечије поезије“ 2010. године.

Стихови у збирци “Једна суза и загрљај свијету“ писани су од њене девете године живота, са свим манама и врлинама, без ичије интервенције. Они представљају чисту и искрену , и упркос наслову, ведру лирску исповијест једне младе душе. Тијанине пјесме су ход по стазама младалачке радости коју одликује једноставност и чистота. Оне говоре о мајци, учитељу, браћи, завичају, селу, природи и којечему другом. Тијана Тепић има потребу да своја осјећања, мишљења, однос према свијету, односно ономе што види око себе, изрази стиховима и то чини на себи својствен начин, промишљајући. Зрелост њених стихова, с годинама, постајала је све пунија, а рефлексивност оштрија. Осим тога Тијана Тепић је срећно изабрала и узор: пјесме природе и живота Сергеја Јесењина, којима је, како каже, „задивио… мене безначајну душицу“.
Издавач збирке је Народна библиотека „Иво Андрић“ Челинац.

Specijalna biblioteka za slijepa i slabovida lica RS Jazavac 3

Промоција књиге „Једна пјесма и загрљај свијету“, њеног штампаног и звучног издања одржаће се 17. марта 2016. у 19.30 часова у великој сали Специјалне библиотеке.

Ово је почетак сарадње студија Јазавац и ЈУ Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица Републике Српске.

Specijalna biblioteka za slijepa i slabovida lica RS Jazavac 2 (2)

Студио Јазавац је конципиран као школа глуме и говора. Програм је примјерен узрасту и искуству чланова. Кроз игру и разне занимљиве и атрактивне облике групног и индивидуалног драмског рада и техника чланови Студија савлађују специфичне задатке везане уз саму природу драмског стваралаштва и позоришног медија, али и опште одгојно-образовне задатке који придоносе личном развоју и стицању културних навика.

[gallery_bank type=“images“ format=“thumbnail“ title=“true“ desc=“false“ responsive=“true“ display=“all“ sort_by=“random“ animation_effect=““ album_title=“true“ album_id=“2″]