У Музеју савремене умјетности РС, 26. јануара 2016. године у 19 часова. одржана је промоција специјализоване публикације „Простор, облик, додир“, каталога истоимене изложбе прилагођене за слијепа и слабовида лица.

Ова публикација доноси свеобухватан преглед и нову анализу стваралаштва умјетничке групе „Простор – Облик“, која је седамдесетих година XX вијека увела апстракцију у босанскохерцеговачку умјетност.

Пратећи савремене музеолошке стандарде и професионалне изазове, реализација ове ауторске изложбе МСУРС-а била је један од продукцијски до сада најзахтјевнијих пројеката. Публикација обухвата текстове на брајевом писму, а одговарајући дизајн чини ову јединствено издање доступним слијепим и слабовидим особама, чиме се у потпуности преноси идеја изложбене поставке засноване на принципима социјалне инклузије.

На промоцији публикације говорили су Њ. Екс. господин Мартин Памер, амбасадор Аустрије у БиХ, будући да је аустријска амбасада  пружила подршку за штампање овога издања, др Сарита Вујковић, директорица МСУРС, Јовица Радaновић, графолог-тифлолог Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица РС, и Жана Вукичевић, кустос МСУРС. Јовица Радановић био је задужен за брајев додатак у оквиру каталога. Након промоције публикације одржано је стручно вођење кроз поставку изложбе „Простор, облик, додир“. Промоцији и изложби је присуствовао велики број слијепих и слабовидих лица.

Изложба „Простор, облик, додир“ отворена је 5. новембра 2015. и траје до 5. фебруара 2016. године.