Киша и ружно вријеме тог понедјељка, 11. марта 2019, нису спријечили љубитеље поезије  да испрате промоцију звучног издања збирке „Маглене вибрације“ младе пјесникиње Тее Гутић одржане у сали ЈУ Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица Републике Српске.

Промоција је одржана у сарадњи са компанијом Novomatic, која је организовала конкурс за маде таленте „Ново лице“ чији је Теа један од побједника.

Будући да је и сама ауторка ученица завршне године Гимназије у Градишци, промоција је била у знаку младости. Теине пјесме читала је њена другарица Сања Шпирић. Клавирским дионицама атмосферу је употпунила млада Милкица Марјановић, а модератор програма била је Рада Ђурић.

Испред  домаћина, Специјалне библиотеке,  публици се обратио директор Желимир Радиновић који је изразио задовољство због посјећености промоције и истакао да је наша установа одувијек отворена за младе људе, и уопште ствараоце са наших простора, што потврђује и едиција „Један писац, једна књига“. Захвалио се Градској организацији слијепих Бања Лука која редовно посјећује културне догађаје у организацији библиотеке, као и ученицима бањалучке Гимназије предвођеним професорицом  Николином Ерцег Рондовић, који већ другу годину у оквиру пројекта „Ја грађанин“ кроз свој волонтерски рад успјешно сарађују с нашом установом.

Испред компаније Novomatic госте је поздравила Сњежана Кузмановић, осврнувши се на платформу „Ново лице“ која има за циљ да подржи младе и талентоване људи у њиховом широком спектру професија и на тај начин допринесе успјешном друштву. Наиме током десет мјесеци трајања пројекта у 2018. години за сваки мјесец изабран је по један побједник. Најављено је да ће један од њих Аднан Селимовић, средњошколац из Прњавора, ускоро снимити своју књигу у тонском студију Специјалне библиотеке, и на тај начин наставити Теиним стопама. Аднанова књига биће дио едиције „Један писац, једна књига“.

На крају се публици обратила и сама ауторка која није жељела много да говори о својој поезији, јер све што је имала рекла је кроз стихове.

Збирка пјесма „Маглене винбрације“ представља интимну исповијест ауторке и састоји се од 23 пјесме и једног разговора, које у звучном издању говори бањалучка глумица Кристина Шиканић. У збирци се издваја више тематских цјелина – о одрастању, о новим свјетовима који се отварају са зрелошћу, о љубави, о стварању. Израз је сведен, лапидаран, стих од једне или двије ријечи. Стварност је огољена, без украса, пјесникиња је у потрази за сопственим бићем и сопственим мјестом.

Књижевница Борка Тадић поздравила је књижевне напоре младих и пожељела им срећу у даљем раду.

Публици је поклоњен по примјерак звучне књиге. Промоцију су испратили и медији.