Пред читаоцима је седми број часописа „Ријечи у прстима“. Сазнајте све о резултатима XI књижевног конкурса Специјалне библиотеке који је затворен крајем прошле године. Прочитајте образложење жирија и побједничке радове. Тема конкурса била је везана за јубилеј 150 година од рођења Алексе Шантића, а библиотека је тим поводом такође штампала на брајевом писму и снимила у звучном формату „Песме“ овог мостарског пјесника љубави и завичаја. Прочитајте више о томе, као и шта је о Шантићу писао његов савременик Дучић у предговору поменуте  књиге.

Пишемо и о Милану Ненадићу, лауреату награде „Пјесме над пјесмама“ коју додијељује Клуб умјетничких душа у Мркоњић Граду.

Рубрика Свијет науке доноси интервју са Николом Теслом објављеним у 1899. у часопису „Бесмртност“, а који је послужио Стевану Пешићу као инспирација за његову чувену драму „Тесла или прилагођавање анђела“. Сазнаћете и ко је слијепа Јапанка која је развила технологију, засновану на вјештачкој технологији, која ће помоћи слијепима при кретању.

За смијех у овом броју задужени су афоризми Миладина Берића.

Очекује вас и прича о доктору из Србије који је беби старој 10 дана пресадио рожњачу.

Није случајно ни што смо назив наше редовне рубрике Они су оставили траг преформулисали у женски род. Будући да је прошла година била у знаку стогодишњице завршетка Првог свјетског рата, одлучили смо да вам представимо три јунакиње које су се истакле својом храброшћу и необичним изборима, поготово за то доба, женама које су свјесно прекорачиле своју родну улогу и слиједиле своју звијезду и судбину. Ове изузетне жене су Милунка Савић, Надежда Петровић и Флора Сендс.

Необична је и прича о фотографу из Сиднеја који је пронашао иновативан начин да слијепој невјести омогући да „види“ свадбене фотографије.

Надамо се да ћете пронаћи занимљиве садржаје и уживати у читању.

Срдачан поздрав од редакције!