Поводом Међународног дана људских права, у четвртак, 10. децембра 2015. у 19 часова у новој сали скупштине Општине Србац промовисана је књига “Збиље и тајанства” књижевнице Борке Тадић.

Књижевно вече је организовала Општинска организација слијепих Србац уз подршку Народне библиотеке Србац и ЈУ Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица Републике Српске.

Присутне су у име домаћина  поздравили предсједник Општинске организације слијепих Србац Божидар Дринић и директорица Народне библиотеке Србац Драгана Ђукић. Директор Специјалне библиотеке Желимир Радиновић захвалио се на гостопримству, изразио задовољство због сарадње и уручио Драгани Ђукић најновија издања Специјалне библиотеке у звучном формату и на брајевом писму као поклон Народној библиотеци Србац.

О самој књизи су поред ауторке говорили игуман манастира Осовица јеромонах Теофил, који је прочитао свој осврт на књигу, рецензент књиге професор српског језика Саша Грбић и Желимир Радиновић. Борка Тадић прочитала је неколико прича из збирке.

Збирка прича “Збиље и тајанства” је прозни првенац  Борке Тадић и прво штампано издање ЈУ Специјалне и библиотеке за слијепа и слабовида лица Републике Српске.

Своје стихове потом су говорили пјесници Слободан Бајић из Бањалуке и Љубомир Милијашевић из Српца.
Публику су чинили гости из Српца, Дервенте, Градишке, Бијељине и Бањалуке.

Међународни дан људских права обиљежава се од 1950. године на дан када је двије године раније потписана Универзална декларација о људским правима и по први пут у историји човјечанства признато право свих људи на „живот, слободу и сигурност… без икаквих разлика“.