U četvrtak, 10. aprila u 19 časova u prepunoj velikoj sali Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica RS publika je imala priliku da po prvi put čuje pjesme sa albuma prvenca slijepog muzičara Boška Trebovca. Album nosi naslov „Kad ljubav pjeva“ po istoimenoj pjesmi, a sastoji se od devet pjesama. Boško je uživo izveo sedam pjesama sa albuma, a dvije su puštene u studijskom obliku. Redoslijed pjesama pratio je hronologiju nastanka i izdavanja, kroz koju nas je vješto provela voditeljka programa, a ujedno i autor i prateći vokal na albumu, Borka Tadić. Uz red priče i red muzike, prisutni su se upoznali sa tokom Boškove karijere koja je krunisana ovim albumom, plodom sedmogodišnjeg rada. Boško se zahvalio svima koji su mu pomogli u ostvarenju njegovog dječačkog sna, posebno istakavši ljude iz Saveza slijepih RS, Gradske organizacije slijepih Banjaluka i Specijalne biblioteke. Direktor Specijalne biblioteke Želimir Radinović čestitao je Bošku na uspjehu i poželio mu mnogo sreće u daljem radu, te poručio da u svakom trenutku može računati na podršku Biblioteke.

Gost na promociji bio je profesor muzike Dinko Blagojević, saradnik na albumu, koji je počastio publiku sa dva izvođenja klasične muzike na klaviru. Simpatije je pobrao i spontani nastup Miroslava Mandića koji je izrecitovao jednu svoju pjesmu. Miroslav Mandić gostuje i na albumu gdje u pjesmi „Danijela“ izvodi stihove.

Pjesme Boška Trebovca su ljubavne tematike, pop orijentacije. Osim naslovne tu su i pjesme „Još sam tu“, „Prošlo je sve“, „Nijedan kao ja“, „Spavaj mi, spavaj, anđele“ i druge. Autori pjesama su Dragana D. Maričić, Mihovil Modrinić, Mirna Savić Banjac, Borka Tadić, Miroslav Janjanin i Saša Đurić. Aranžmane su uradili Dinko Blagojević i Miodrag Đuričić. Prateće vokale pjevale su Maja Tatić, Marija Šestić, Jelena Ćosović i Borka Tadić. Sve je snimljeno u studiju Igora Prosena i studiju „Plazma“ Borisa Glišića u periodu od 2006. do 2010. godine.
Boško Trebovac rođen je u Banjaluci 1974. godine. Školovao se u Specijalnoj školi za slijepa i slabovida lica u Sarajevu. Nakon što je završio obuku za rad u voditeljstvu i novinarstvu, radio je kao radijski voditelj. Muzikom se bavi od malih nogu. Učestvovao je na banjalučkom festivalu „Prvi aplauz“ 2009. godine, a nastupao je i na mnogobrojnim muzičkim smotrama slijepih i slabovidih lica.
Promociju Boška Trebovca zabilježila je Radio-televizija Republike Srpske. Po završetku jednočasovnog programa prijatelji i gosti nastavili su da se druže u prijatnoj atmosferi uz koktel.

U nastavku možete pročitati intervju sa Boškom Trebovcem objavljen na portalu eTrafika: http://www.etrafika.net/banjaluka/muzika-i-kultura/30943-slijepi-banjalucki-pjevac-bosko-trebovac-moje-pjesme-inspirisu-na-ljubav