У четвртак, 10. априла у 19 часова у препуној великој сали Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица РС публика је имала прилику да по први пут чује пјесме са албума првенца слијепог музичара Бошка Требовца. Албум носи наслов „Кад љубав пјева“ по истоименој пјесми, а састоји се од девет пјесама. Бошко је уживо извео седам пјесама са албума, а двије су пуштене у студијском облику. Редослијед пјесама пратио је хронологију настанка и издавања, кроз коју нас је вјешто провела водитељка програма, а уједно и аутор и пратећи вокал на албуму, Борка Тадић. Уз ред приче и ред музике, присутни су се упознали са током Бошкове каријере која је крунисана овим албумом, плодом седмогодишњег рада. Бошко се захвалио свима који су му помогли у остварењу његовог дјечачког сна, посебно истакавши људе из Савеза слијепих РС, Градске организације слијепих Бањалука и Специјалне библиотеке. Директор Специјалне библиотеке Желимир Радиновић честитао је Бошку на успјеху и пожелио му много среће у даљем раду, те поручио да у сваком тренутку може рачунати на подршку Библиотеке.

Гост на промоцији био је професор музике Динко Благојевић, сарадник на албуму, који је почастио публику са два извођења класичне музике на клавиру. Симпатије је побрао и спонтани наступ Мирослава Мандића који је изрецитовао једну своју пјесму. Мирослав Мандић гостује и на албуму гдје у пјесми „Данијела“ изводи стихове.

Пјесме Бошка Требовца су љубавне тематике, поп оријентације. Осим насловне ту су и пјесме „Још сам ту“, „Прошло је све“, „Ниједан као ја“, „Спавај ми, спавај, анђеле“ и друге. Аутори пјесама су Драгана Д. Маричић, Миховил Модринић, Мирна Савић Бањац, Борка Тадић, Мирослав Јањанин и Саша Ђурић. Аранжмане су урадили Динко Благојевић и Миодраг Ђуричић. Пратеће вокале пјевале су Маја Татић, Марија Шестић, Јелена Ћосовић и Борка Тадић. Све је снимљено у студију Игора Просена и студију „Плазма“ Бориса Глишића у периоду од 2006. до 2010. године.
Бошко Требовац рођен је у Бањалуци 1974. године. Школовао се у Специјалној школи за слијепа и слабовида лица у Сарајеву. Након што је завршио обуку за рад у водитељству и новинарству, радио је као радијски водитељ. Музиком се бави од малих ногу. Учествовао је на бањалучком фестивалу „Први аплауз“ 2009. године, а наступао је и на многобројним музичким смотрама слијепих и слабовидих лица.
Промоцију Бошка Требовца забиљежила је Радио-телевизија Републике Српске. По завршетку једночасовног програма пријатељи и гости наставили су да се друже у пријатној атмосфери уз коктел.

У наставку можете прочитати интервју са Бошком Требовцем објављен на порталу еТрафика: http://www.etrafika.net/banjaluka/muzika-i-kultura/30943-slijepi-banjalucki-pjevac-bosko-trebovac-moje-pjesme-inspirisu-na-ljubav