U petak, 4. aprila u maloj sali Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica Republike Srpske u 12 časova održana je mala svečanost u čast proljeća za korisnike i prijatelje biblioteke.
Direktor Želimir Radinović izrazio je zadovoljsvto zbog posjećenosti, što je znak povjerenja  u Biblioteku i dobrog kursa koji je Biblioteka izabrala.
Gosti su imali priliku da vide i čuju pozorišnu predstavu upečatljivog naziva „Pomozite da se udam“ u produkciji prijatelja Specijalne biblioteke – Teatra Scena Novi Grad. Ovu humorističku dramu o tridesetogodišnjakinji i njenim problemima karakterističnim za mnoge njene vršnjakinje veoma sugestivno dočarala je mlada glumica Tanja Đurđekanović. Autor teksta i režiser Srećko Marčeta za ovaj tekst dobio je nagradu na 12. festivalu omladinskog pozorišta u Višegradu 2012. godine. Komad je naišao na veoma topao, spontan prijem kod publike, koja je glumicu ispratila burnim aplauzom.

Monodrama „Pomozite da se udam“, zajedno sa druge dvije monodrame Srećka Marčete – „Ku’š sad Strajilo“ i „Aleksa u privatizcaciji“, objavljena je u zvučnom mp3 zapisu za slijepe i slabovide čitaoce u okviru edicije Specijalne biblioteke „Jedan pisac, jedna knjiga“.
Poslije predstave zaposleni u Biblioteci predstavili su izdavačku djelatnost Biblioteke. Jovica Radanović govorio je o časopisu na brajevom pismu „Riječi u prstima“ čiji je urednik i čiji drugi broj tek što je izašao. Upoznao je prisutne sa sadržajima koji ih očekuju u novom broju, a koji su u najvećoj mogućoj mjeri ispratili želje anketiranih čitalaca poslije prvog broja. Zainteresovanima su zatim podijeljeni primjerci časopisa.
Jelena Radaković, urednica zvučnog časopisa „Homer“,  govoreći o novom broju „Homera“, istakla je značaj svih koji su na njemu radili i težnju da se uz broja u broj bude bolji i drugačiji.

Bibliotekarka Dragana Božić pričala je o novim izdanjima zvučnih knjiga. Posljednja knjiga izašla iz tonskog studija Biblioteke je roman Irvina Jaloma „Kad je Niče plakao“, topla i nadahnuta priča o prijateljstvu, ljubavi, sudbini i volji. Knjigu je pročitala i tonski obradila Dragana Božić. U pripremi je i poznati roman Aleksandra Dime „Grof Monte Kristo“, napeti avanturistički klasik, koji je pročitala Jovana Novaković.
Druženje je proteklo u prijatnoj i opuštenoj atmosferi. Osim mnogobrojne publike i činjenice da se tražila stolica više, treba istaći izuzetan odaziv medija na ovom događaju.