У петак, 4. априла у малој сали Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица Републике Српске у 12 часова одржана је мала свечаност у част прољећа за кориснике и пријатеље библиотеке.
Директор Желимир Радиновић изразио је задовољсвто због посјећености, што је знак повјерења  у Библиотеку и доброг курса који је Библиотека изабрала.
Гости су имали прилику да виде и чују позоришну представу упечатљивог назива „Помозите да се удам“ у продукцији пријатеља Специјалне библиотеке – Театра Сцена Нови Град. Ову хумористичку драму о тридесетогoдишњакињи и њеним проблемима карактеристичним за многе њене вршњакиње веома сугестивно дочарала је млада глумица Тања Ђурђекановић. Аутор текста и режисер Срећко Марчета за овај текст добио је награду на 12. фестивалу омладинског позоришта у Вишеграду 2012. године. Комад је наишао на веома топао, спонтан пријем код публике, која је глумицу испратила бурним аплаузом.

Монодрама „Помозите да се удам“, заједно са друге двије монодраме Срећка Марчете – „Ку’ш сад Страјило“ и „Алекса у приватизцацији“, објављена је у звучном mp3 запису за слијепе и слабовиде читаоце у оквиру едиције Специјалне библиотеке „Један писац, једна књига“.
Послије представе запослени у Библиотеци представили су издавачку дјелатност Библиотеке. Јовица Радановић говорио је о часопису на брајевом писму „Ријечи у прстима“ чији је уредник и чији други број тек што је изашао. Упознао је присутне са садржајима који их очекују у новом броју, а који су у највећој могућој мјери испратили жеље анкетираних читалаца послије првог броја. Заинтересованима су затим подијељени примјерци часописа.
Јелена Радаковић, уредница звучног часописа „Хомер“,  говорећи о новом броју „Хомера“, истакла је значај свих који су на њему радили и тежњу да се уз броја у број буде бољи и другачији.

Библиотекарка Драгана Божић причала је о новим издањима звучних књига. Посљедња књига изашла из тонског студија Библиотеке је роман Ирвина Јалома „Кад је Ниче плакао“, топла и надахнута прича о пријатељству, љубави, судбини и вољи. Књигу је прочитала и тонски обрадила Драгана Божић. У припреми је и познати роман Александра Диме „Гроф Монте Кристо“, напети авантуристички класик, који је прочитала Јована Новаковић.
Дружење је протекло у пријатној и опуштеној атмосфери. Осим многобројне публике и чињенице да се тражила столица више, треба истаћи изузетан одазив медија на овом догађају.