Boško Trebovac – „Kad ljubav pjeva „

U četvrtak, 10. aprila s početkom u 19  časova u velikoj sali Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica RS, Frane Supila 31F, održaće se promocija albuma „Kad ljubav pjeva“ Boška Trebovca.

Boško Trebovac rođen je u Banjaluci 1974. godine. Školovao se u Specijalnoj školi za slijepa i slabovida lica u Sarajevu. Nakon što je završio obuku za rad u voditeljstvu i novinarstvu, radio je kao radijski voditelj. Muzikom se bavi od malih nogu. Učestvovao je na banjalučkom festivalu „Prvi aplauz“ 2009. godine, a nastupao je i na mnogobrojnim muzičkim smotrama slijepih i slabovidih lica.

Ovo je njegov prvi album. Sastoji se od devet pop pjesama ljubavne tematike – osim naslovne tu su i pjesme „Još sam tu“, „Prošlo je sve“, „Spavaj mi, spavaj, anđele“ i druge. Autori pjesama su Dragana D. Maričić, Mihovil Modrinić, Mirna Savić Banjac, Borka Tadić, Miroslav Janjanin i Saša Đurić. Aranžmane su uradili Dinko Blagojević i Miodrag Đuričić. Prateće vokale pjevale su Maja Tatić, Marija Šestić, Jelena Ćosović i Borka Tadić. Sve je snimljeno u studiju Igora Prosena i studiju „Plazma“ Borisa Glišića u periodu od 2006. do 2010. godine.

U društvu prijatelja i poklonika njegove muzike Boško Trebovac izvešće uživo pjesme sa albuma. Poslije promocije planiran je koktel.