Бошко Требовац – „Кад љубав пјева „

У четвртак, 10. априла с почетком у 19  часова у великој сали Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица РС, Фране Супила 31Ф, одржаће се промоција албума „Кад љубав пјева“ Бошка Требовца.

Бошко Требовац рођен је у Бањалуци 1974. године. Школовао се у Специјалној школи за слијепа и слабовида лица у Сарајеву. Након што је завршио обуку за рад у водитељству и новинарству, радио је као радијски водитељ. Музиком се бави од малих ногу. Учествовао је на бањалучком фестивалу „Први аплауз“ 2009. године, а наступао је и на многобројним музичким смотрама слијепих и слабовидих лица.

Ово је његов први албум. Састоји се од девет поп пјесама љубавне тематике – осим насловне ту су и пјесме „Још сам ту“, „Прошло је све“, „Спавај ми, спавај, анђеле“ и друге. Аутори пјесама су Драгана Д. Маричић, Миховил Модринић, Мирна Савић Бањац, Борка Тадић, Мирослав Јањанин и Саша Ђурић. Аранжмане су урадили Динко Благојевић и Миодраг Ђуричић. Пратеће вокале пјевале су Маја Татић, Марија Шестић, Јелена Ћосовић и Борка Тадић. Све је снимљено у студију Игора Просена и студију „Плазма“ Бориса Глишића у периоду од 2006. до 2010. године.

У друштву пријатеља и поклоника његове музике Бошко Требовац извешће уживо пјесме са албума. Послије промоције планиран је коктел.