Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojčić, uručio je juče, 21. avgusta ugovore o sufinansiranju 41 projekta iz oblasti kulture i umjetničkog stvaralaštva.

JU Specijalna biblioteka za slijepa i slabovida lica je podržana sa projektom „Evo ih idu“.

Riječ je o istoimenoj knjizi zavičajne spisateljice Jovanke Milošević, koja će zahvaljujući izdvojenim sredstvima biti objavljena u dva nova, „alternativna“ formata – u zvučnoj digitalnoj tehnici (mp3 format) i na brajevom pismu.

Takođe, knjigom, čiji je puni naslov „Evo ih idu – doživljaji bosanskog naroda pod Austrijom“, Jovanka Milošević, osnivačica „Kola srpskih sestara“ i majka istaknutog etnomuzikologa i pedagoga Vlade Miloševića biće predstavljena ne samo kao istorijska ličnost Grada, nego kao i književnica u sklopu edicije Biblioteke „Otrgnuti od zaborava“.

Djelo „Evo ih idu“ biće promovisano na predstojećem beogradskom sajmu knjiga, ali i u okviru književnih večeri i manifestacija koje će za korisnike (slijepa i slabovida lica) ali i sve zainteresovane organizovati Specijalna biblioteka sa ciljem očuvanja kulturne baštine Banjaluke.