U saradnji sa Katihetskim odborom Srpske pravoslavne Crkve u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, JU Specijalna biblioteka za slijepa i slabovida lica Republike Srpske izdala je audio udžbenike vjeronauke za osnovnu školu.

Udžbenici, snimljeni u digitalnoj tehnici u mp3 formatu namijenjeni su osnovnoškolcima oštećenog vida – slijepoj i slabovidoj djeci.

Osam knjiga, od 2. do 9. razreda prati biblijsku istoriju Starog zavjeta, vrijeme prije Hristovog rođenja, Hristov život, Novozavjetne zakone, Svete tajne i druge teme kojima je cilj da se najmlađima, kroz poučne priče i istoriju približi hrišćanstvo, pravoslavna vjera i Crkva.

Audio udžbenici, snimljeni u tonskom studiju Specijalne biblioteke u potpunosti prate štampana izdanja, koja su izdata  s blagoslovom Njegovog Visokopreosveštenstva Mitropolita dabrobosanskog gospodina Hrizostoma, predsjednika Katihetskog odbora SPC u RS i Federaciji BiH.

Tekstove iz udžbenika pročitala je Žana Vukosavljević, a tonski obradile bibliotekarke Dragana Božić i Jelena Radaković.

U nastavku poslušajte dva fajla iz (audio) udžbenika pravoslavne vjeronauke za osnovnu školu.

Sveti Sava, djetinjstvo i odlazak na Svetu Goru
Besjeda na gori