Корисници Специјалне библиотеке али и шира читалачка публика, први пут су се упознали са књижевним радом слијепог наставника из Козарске Дубице Срете Вучковића прије четири године, када му је изашао роман „Плоска“, који је наишао на запажен успјех.

Двије године касније, Вучковић објављује „Помрачење сунца“ збирку приповиједака, а 2019. године излази му трећа књига – роман „Прст судбине“, за чији наслов сам аутор каже да је симболичан и да ће прави читалац препознати суштину.

„Прст судбине“ бави се животима породице Коњевић „од турских времена, па до краја 2. свјетског рата“. Како је примијетио и рецензент Слободан Блажов Ђуровић, у питању је историјски роман где је визура приповедача усмерена на прогон српског народа у Поткозарју, за време Другог светског рата, са освртом на голготу српску у Првом светском рату, где је аутор, успешним романсијерским захватима спојио прошло, у огледалу будућих збивања, бежанију с краљем Александром преко албанских гудура до Солуна, са збеговима дубичког живља и осталих поткозарских места, двадесетак година доцније.

Звучна књига „Прст судбине“ снимљена је у тонском студију Специјалне библиотеке за потребе слијепих и слабовидих корисника. Садржи 32 фајла у укупном трајању од 6 сати и 26 минута.

Текст је прочитао Рајко Марчета, а за тонску обраду је била задужена библиотекарка Драгана Божић.