Korisnici Specijalne biblioteke ali i šira čitalačka publika, prvi put su se upoznali sa književnim radom slijepog nastavnika iz Kozarske Dubice Srete Vučkovića prije četiri godine, kada mu je izašao roman „Ploska“, koji je naišao na zapažen uspjeh.

Dvije godine kasnije, Vučković objavljuje „Pomračenje sunca“ zbirku pripovijedaka, a 2019. godine izlazi mu treća knjiga – roman „Prst sudbine“, za čiji naslov sam autor kaže da je simboličan i da će pravi čitalac prepoznati suštinu.

„Prst sudbine“ bavi se životima porodice Konjević „od turskih vremena, pa do kraja 2. svjetskog rata“. Kako je primijetio i recenzent Slobodan Blažov Đurović, u pitanju je istorijski roman gde je vizura pripovedača usmerena na progon srpskog naroda u Potkozarju, za vreme Drugog svetskog rata, sa osvrtom na golgotu srpsku u Prvom svetskom ratu, gde je autor, uspešnim romansijerskim zahvatima spojio prošlo, u ogledalu budućih zbivanja, bežaniju s kraljem Aleksandrom preko albanskih gudura do Soluna, sa zbegovima dubičkog življa i ostalih potkozarskih mesta, dvadesetak godina docnije.

Zvučna knjiga „Prst sudbine“ snimljena je u tonskom studiju Specijalne biblioteke za potrebe slijepih i slabovidih korisnika. Sadrži 32 fajla u ukupnom trajanju od 6 sati i 26 minuta.

Tekst je pročitao Rajko Marčeta, a za tonsku obradu je bila zadužena bibliotekarka Dragana Božić.