Povodom Međunarodnog dana bijelog štapa delegacija biblioteke koju su činili direktor JU SBSSRS Želimir Radinović, Branko Suzić, sekretar biblioteke i predsjednik Saveza slijepih Republike Srpske, i Jovica Radanović, tiflograf-grafolog, 18.10.2017. su posjetili Opštinsku organizaciju slijepih i slabovidih Srbac i prisustvovali druženju i kulturnoj manifestaciji u izletištu „Ljeskov konak“ u Kaocima kod Srpca.

Kulturnoj manifestaciji, pored delegacije biblioteke, prisustvovali su i predstavnici opštine Srbac, predstavnici Saveza slijepih Republike Srpske, predstavnici opštinskih i međuopštinskih organizacija iz Prnjavora, Dervente, Kozarske Dubice i Gradiške, kao i učenici i vaspitači JU Centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Budućnost“ Derventa na čelu sa direktorom Vladanom Popovićem.

Domaćin manifestacije uz Opštinsku organizaciju slijepih i slabovidih Srbac bila je i Međuopštinska organizacija slijepih i slabovidih iz Dervente.

Delegacija biblioteka se rado odazvala pozivu i dala svoj doprinos obilježavanju ovog značajnog datuma, čiji je cilj podizanje svijesti društva o slijepim i slabovidim licima.