U izdanju Specijalne biblioteke pojavila se još jedna nova zvučna knjiga. Riječ je o djelu „Pisma Matildi K.“ autora Miroslava Jankovića.

Ovaj roman prvenac, o kom smo ranije pisali, pokupio je mnoge afirmativne kritike, te se našao u konkurenciji među četrdeset najboljih za prestižnu NIN-ovu nagradu.

Janković, kao dugogodišnji novinar i publicista, profesor književnosti po obrazovanju spojio je u ovoj knjizi svoje dvije velike ljubavi – istoriju i literaturu. Kroz čas prozodijski, čas epistolarni stil autor prati život i karijeru (ne)ostvarene operske pjevačice Matilde K. koja bez skrupula ulazi u sarajevski svijet bogataša i spletki kako bi uspjela u karijeri.  Kada misli da je napola puta ka uspjehu, počinje rat u Bosni. Glavna junakinja  Tilda (kako je oslovljava autor put pisama), seli se u Budimpeštu gdje sa ostalim izbjeglicama proživljava dane u hotelu „Orijental“,  te uprkos spletu okolnosti ne odustaje od svojih (lažnih) snova i ciljeva.

Digitalna knjiga u mp3 formatu je podijeljena u 10 fajlova, od kojih osam čine tekst djela, a 9. i 1o. Izbor iz recenzija (Roman o magiji ženske lepote Vladimira Kecmanovića; Pečat „Andrićevog bavljenja Bosnom“ Anđelka Anušića i Priča o katoličkom svetu sarajevske čaršije Miroslava Radovanovića), odnosno Bilješku o autoru. Za potrebe slijepih i slabovidih korisnika, knjigu je u studiju Biblioteke pročitao Rajko Marčeta, a tonski obradila Jelena Radaković. Knjiga traje 6 časova i 45 minuta.