У издању Специјалне библиотеке појавила се још једна нова звучна књига. Ријеч је о дјелу „Писма Матилди К.“ аутора Мирослава Јанковића.

Овај роман првенац, о ком смо раније писали, покупио је многе афирмативне критике, те се нашао у конкуренцији међу четрдесет најбољих за престижну НИН-ову награду.

Јанковић, као дугогодишњи новинар и публициста, професор књижевности по образовању спојио је у овој књизи своје двије велике љубави – историју и литературу. Кроз час прозодијски, час епистоларни стил аутор прати живот и каријеру (не)остварене оперске пјевачице Матилде К. која без скрупула улази у сарајевски свијет богаташа и сплетки како би успјела у каријери.  Када мисли да је напола пута ка успјеху, почиње рат у Босни. Главна јунакиња  Тилда (како је ословљава аутор пут писама), сели се у Будимпешту гдје са осталим избјеглицама проживљава дане у хотелу „Оријентал“,  те упркос сплету околности не одустаје од својих (лажних) снова и циљева.

Дигитална књига у mp3 формату је подијељена у 10 фајлова, од којих осам чине текст дјела, а 9. и 1о. Избор из рецензија (Роман о магији женске лепоте Владимира Кецмановића; Печат „Андрићевог бављења Босном“ Анђелка Анушића и Прича о католичком свету сарајевске чаршије Мирослава Радовановића), односно Биљешку о аутору. За потребе слијепих и слабовидих корисника, књигу је у студију Библиотеке прочитао Рајко Марчета, а тонски обрадила Јелена Радаковић. Књига траје 6 часова и 45 минута.