Представници ЈУ Специјалне библиотека за слијепа и слабовида лица Републике Српске – библиотекарке Јелена Радаковић и Драгана Божић и директор Желимир Радиновић – и ове године су учествовали на стручном скупу библиотекара у организацији Друштва библиотекара Републике Српске. Семинар под називом „ С корисницима, за кориснике – необавезно, неуобичајено, иновативно“ одржан је у Требињу 26. и 27. априла 2018. године и присуствовало му је 320 библиотекара из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије, Црне Горе и Словеније.

Теме радова биле су разноврсне и посвећене свим услугама у свим библиотекама, почевши од традиционалних па до потпуно модерних. Наглашена је обавеза библиотекара да се стално усавршавају као и да поштују међународне смјернице и стандарде у пружању библиотечких услуга. Само иновативне и модерне услуге могу привући савременог корисника и позиционирати библиотеке као културне, образовне о социјалне центре заједнице.

Закључке са стручног скупа можете прочитати на линку: http://www.drustvobibliotekarars.org/zakljucci-sa-strucnog-skupa-u-trebinju/

Представници Специјалне библиотеке искористили су боравак у Требињу и за посјету Народној библиотеци Требиње у оквиру које дјелује Аудио брај интернет клуб читаоница.