У четвртак, 17.04. у Галерији ЈУ Центра за културу и образовање Лакташи особље Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица РС представило је заинтересованима библиотечке услуге за лица са оштећењем вида.
Организатор догађаја била је Народна библиотека „Веселин Маслеша“ Лакташи у сарадњи са Центром за социјални рад Лакташи. Осим директорице Народне библиотеке Лакташи Дијане Трубајић, домаћина програма, присутнима су се обратили и Бранка Сладојевић испред Центра за социјални рад Лакташи и замјеник начелника општине Лакташи Огњен Вулин.

Директор Желимир Радиновић, тифлограф-графолог Јовица Радановић и библиотекарке Јелена Радаковић и Драгана Божић причали су о активностима библиотеке, представили формате књига  за слијепе, те тифлотехничка помагала попут електронске лупе за слабовида лица, брајевог ретка и „Плесток“ апарата за преслушавање аудио садржаја.
У сарадњи са ЈУ Центар за социјални рад Лакташи, свим слијепим и слабовидим лицима са подручја општине Лакташи уручене су бесплатне чланске карте Народне библиотеке Лакташи које омогућавају посуђивање аудио или грађе на Брајевом писму из Специјалне библиотеке.
Специјална гошћа Борка Тадић, слијепа пјесникиња из Бања Луке, на крају програма извела је дио из своје монодраме „У знаку бијелог штапа“.
Сала Галерије била је пуна до посљедњег мјеста, а међу гостима су била стручна лица, педагози, социјални радници који имају додира са слијепим лицима.