Pozivamo sve zainteresovane da u ponedjeljak, 17.09. u 13 časova u konferencijskoj sali JU Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica prisustvuju promociji zvučnog izdanja knjige „Četiri slike traže slušaoca“. Radi se o autorskom projektu Studija za kreativno pisanje, scensku produkciju i režiju „Teatrolog“ u saradnji sa Matičnom bibliotekom Istočno Sarajevo i uz podršku Opštine Istočno Novo Sarajevo.

„Četiri slike traže slušaoca“ predstavlja dramatizaciju zbirke priča „Četiri slike traže pisca“, u formi radio-drama i minijatura. Zbirku su napisali polaznici studija „Teatrolog“, mladi ljudi, mahom srednjoškolci i studenti, na počecima svojih spisateljskih puteva. Upravo oni tumačili su uloge i u zvučnom izdanju, zajedno sa članovima Amaterskog dramskog studija Matične biblioteke Istočno Sarajevo. Produkciju i režiju potpisuje teatrolog Zoran Todorović, a knjiga je urađena prvenstveno za potrebe Odjeljenja za slijepa i slabovida lica u Matičnoj biblioteci Istočno Sarajevo, kao i za korisnike Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica Republike Srpske u Banjaluci. Snimljena je u audio-studiju „Teatrolog“, u prostorijama Dječije biblioteke Istočno Sarajevo.

Čast nam je da se ovo zanimljivo, u mnogo čemu pionirsko djelo promoviše u našoj ustanovi. O djelu će govoriti gosti iz Sarajeva,  teatrolog Zoran Todorović i jedan od polaznika studija „Teatrolog“.

Dobro došli!