Позивамо све заинтересоване да у понедјељак, 17.09. у 13 часова у конференцијској сали ЈУ Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица присуствују промоцији звучног издања књиге „Четири слике траже слушаоца“. Ради се о ауторском пројекту Студија за креативно писање, сценску продукцију и режију „Театролог“ у сарадњи са Матичном библиотеком Источно Сарајево и уз подршку Општине Источно Ново Сарајево.

„Четири слике траже слушаоца“ представља драматизацију збирке прича „Четири слике траже писца“, у форми радио-драма и минијатура. Збирку су написали полазници студија „Театролог“, млади људи, махом средњошколци и студенти, на почецима својих списатељских путева. Управо они тумачили су улоге и у звучном издању, заједно са члановима Аматерског драмског студија Матичне библиотеке Источно Сарајево. Продукцију и режију потписује театролог Зоран Тодоровић, а књига је урађена првенствено за потребе Одјељења за слијепа и слабовида лица у Матичној библиотеци Источно Сарајево, као и за кориснике Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица Републике Српске у Бањалуци. Снимљена је у аудио-студију „Театролог“, у просторијама Дјечије библиотеке Источно Сарајево.

Част нам је да се ово занимљиво, у много чему пионирско дјело промовише у нашој установи. О дјелу ће говорити гости из Сарајева,  театролог Зоран Тодоровић и један од полазника студија „Театролог“.

Добро дошли!