Sport i kultura u Biblioteci

Koncert i izložba povodom gostovanja britanskih ragbista

Javna ustanova Specijalna biblioteka za slijepa i slabovida lica Republike Srpske u periodu od  4. do 12. jula domaćin je ragbi reprezentaciji britanskih univerziteta  Great Britain Pioneers u njihovoj sportsko-kulturnoj turneji po našoj zemlji.
Pored Biblioteke domaćini engleskim sportistima su i Ragbi liga savez Republike Srpske u saradnji sa Ragbi liga savezom Bosne i Hercegovine te Ragbi klub „Bijeli zečevi“.
Za Britanske pionire igraju studenti sa dvadeset različitih univerziteta, a radi se o projektu otpočetom 2005. godine s ciljem promovisanja i popularisanja ragbi lige u zemljama gdje je ragbi manje zastupljen.  Studenti, kao najbolji ambasadori sporta, kulture, svojih univerziteta i zemlje, dosad su posjetili Češku, Letoniju, Ukrajinu, Norvešku, Kazahstan, Grčku, Poljsku, Maroko  i Ganu.
U čast gostiju u srijedu 8. jula Specijalna biblioteka u saradni sa Sportsko-rekreativnim društvom „Vid“ organizovaće kulturno-zabavni program u vidu koncerta i izložbe.
•    U 20 časova u izložbenom prostoru Specijalne biblioteke biće otvorena izložba slika slabovidog Srpčanina Saše Đukića. Ovo je još jedna prilika da se Banjalučani uvjere u  talenat mladog Đukića.
•    Koncert popularnog banjalučkog klupskog džez benda „Combine“ počeće u 20 i 30 časova na otvoreno prostoru pored zgrade Biblioteke.
Pozivamo sve zainteresovane, korisnike, saradnike i prijatelje i Biblioteke da nam se pridruže

Konferencija za stampu engleskih ragbista

Konferencija za štampu