Спорт и култура у Библиотеци

Концерт и изложба поводом гостовања британских рагбиста

Јавна установа Специјална библиотека за слијепа и слабовида лица Републике Српске у периоду од  4. до 12. јула домаћин је рагби репрезентацији британских универзитета  Great Britain Pioneers у њиховој спортско-културној турнеји по нашој земљи.
Поред Библиотеке домаћини енглеским спортистима су и Рагби лига савез Републике Српске у сарадњи са Рагби лига савезом Босне и Херцеговине те Рагби клуб „Бијели зечеви“.
За Британске пионире играју студенти са двадесет различитих универзитета, а ради се о пројекту отпочетом 2005. године с циљем промовисања и популарисања рагби лиге у земљама гдје је рагби мање заступљен.  Студенти, као најбољи амбасадори спорта, културе, својих универзитета и земље, досад су посјетили Чешку, Летонију, Украјину, Норвешку, Казахстан, Грчку, Пољску, Мароко  и Гану.
У част гостију у сриједу 8. јула Специјална библиотека у сарадни са Спортско-рекреативним друштвом „Вид“ организоваће културно-забавни програм у виду концерта и изложбе.
•    У 20 часова у изложбеном простору Специјалне библиотеке биће отворена изложба слика слабовидог Српчанина Саше Ђукића. Ово је још једна прилика да се Бањалучани увјере у  таленат младог Ђукића.
•    Концерт популарног бањалучког клупског џез бенда „Combine“ почеће у 20 и 30 часова на отворено простору поред зграде Библиотеке.
Позивамо све заинтересоване, кориснике, сараднике и пријатеље и Библиотеке да нам се придруже

Konferencija za stampu engleskih ragbista

Конференција за штампу