U okviru međunarodnog, 21. po redu Festivala malih scena i monodrame u Istočnom Sarajevu (7. decembara), novinar i publicista Miroslav Janković promovisao je svoj prvi roman „Pisma Matildi K.“

Ovaj roman, po riječima samog autora govori o Matildi koja u sebi ima nekoliko različitih ličnosti, te je zbog toga višestruka osoba.

„Ona u sebi nosi raznih zala, ali i nekih natruha dobrote, uokvirenih u blistavu ljepotu, koju ja nazivam uzaludnom tjelesnom estetikom. Ona je osoba oštro prepolovljenih talenata i nabujalih ambicija koje poniru i umiru u njenoj pjevačkoj nemoći“, pojasnio je Janković.

Na promociji su učestvovali književni kritičari Božo Tepavčević i Miroslav Radovanović, ali i poznata pjesnikinja Dara Sekulić čiju knjigu, podsjetimo „Udari mora“ imamo u našoj Biblioteci u zvučnom formatu.

A, upravo zvučna knjiga je bila jedan od razloga zbog kojih je rukovodilac Biblioteke Želimir Radinović prisustvovao promociji. Naime, on je dogovorio saradnju sa piscem, čija knjiga „Pisma Matildi K“ će biti  za potrebe slijepih i slabovidih korisnika pročitana u tonskom studiju i predstavljena u zvučnom formatu.