У оквиру међународног, 21. по реду Фестивала малих сцена и монодраме у Источном Сарајеву (7. децембара), новинар и публициста Мирослав Јанковић промовисао је свој први роман „Писма Матилди К.“

Овај роман, по ријечима самог аутора говори о Матилди која у себи има неколико различитих личности, те је због тога вишеструка особа.

„Она у себи носи разних зала, али и неких натруха доброте, уоквирених у блиставу љепоту, коју ја називам узалудном тјелесном естетиком. Она је особа оштро преполовљених талената и набујалих амбиција које пониру и умиру у њеној пјевачкој немоћи“, појаснио је Јанковић.

На промоцији су учествовали књижевни критичари Божо Тепавчевић и Мирослав Радовановић, али и позната пјесникиња Дара Секулић чију књигу, подсјетимо „Удари мора“ имамо у нашој Библиотеци у звучном формату.

А, управо звучна књига је била један од разлога због којих је руководилац Библиотеке Желимир Радиновић присуствовао промоцији. Наиме, он је договорио сарадњу са писцем, чија књига „Писма Матилди К“ ће бити  за потребе слијепих и слабовидих корисника прочитана у тонском студију и представљена у звучном формату.