Posjetioci Doma omladine juče (5. decembar) su imali priliku da uživaju u nesvakidašnjem performansu slijepe spisateljice Borke Tadić i glumaca koje okuplja DIS pozorište mladih.

Riječ je, dakako o najavljenom događaju pod nazivom „Zbilja i tajanstva“ koji je u saradnji sa DIS-om organizovala JU Specijalna biblioteka za slijepa i slabovida lica RS i to povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

Podsjetimo, Generalna skupština UN-a donijela je odluku da se Međunarodni dan OSI  obilježava 3. decembra sa ciljem unapređenja, jednakih ljudskih prava i ravnopravnog učešća u društvu.

Na sceni Doma omladine, Borka Tadić je izvela svoju monodramu „U znaku bijelog štapa“ a glumci DIS pozorišta su čitali odlomke i recitovali pjesme iz knjige „Zbilja i tajanstva“.

Predstava je bila humanitarnog karaktera, a zbog velike zainteresovanosti će se naći i na repertoaru DIS-a u naredna dva mjeseca.

Zbilje i tajanstva nisu samo pokazatelj dobre saradnje između Biblioteke i pozorišta, nego uspjeh slijepe osobe da svoj rad predstavi ne samo na papiru, ili u zvučnom formatu već i na daskama koje život znače.