Посјетиоци Дома омладине јуче (5. децембар) су имали прилику да уживају у несвакидашњем перформансу слијепе списатељице Борке Тадић и глумаца које окупља ДИС позориште младих.

Ријеч је, дакако о најављеном догађају под називом „Збиља и тајанства“ који је у сарадњи са ДИС-ом организовала ЈУ Специјална библиотека за слијепа и слабовида лица РС и то поводом обиљежавања Међународног дана особа са инвалидитетом.

Подсјетимо, Генерална скупштина УН-а донијела је одлуку да се Међународни дан ОСИ  обиљежава 3. децембра са циљем унапређења, једнаких људских права и равноправног учешћа у друштву.

На сцени Дома омладине, Борка Тадић је извела своју монодраму „У знаку бијелог штапа“ а глумци ДИС позоришта су читали одломке и рецитовали пјесме из књиге „Збиља и тајанства“.

Представа је била хуманитарног карактера, а због велике заинтересованости ће се наћи и на репертоару ДИС-а у наредна два мјесеца.

Збиље и тајанства нису само показатељ добре сарадње између Библиотеке и позоришта, него успјех слијепе особе да свој рад представи не само на папиру, или у звучном формату већ и на даскама које живот значе.