У четвртак 3. октобра 2019. године у сали за промоције Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске представљено је ново прозно остварење Срете Вучковића.

Ријеч је о роману који носи наслов „Прст судбине“ и трећој књизи слијепог аутора из Козарске Дубице.

Читалачка публика, први пут се срела са Вучковићевим радом прије четири године када је објављен роман „Плоска“, а двије године касније и збирка приповиједака „Помрачење сунца“.

Роман „Прст судбине“ објављен је почетком 2019. године и осим симболичног назива са собом носи и причу о животима породице Коњевић, која обухвата период „од турских времена до краја 2. свјетског рата“.

На промоцији, поред аутора, учествовали су и предсједник Савеза слијепих Републике Српске Бранко Сузић и директор ЈУ Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица Републике Српске Желимир Радиновић.

Бранко Сузић је причао о дугогодишњем познанству и сарадњи са аутором, те је истакао како се ради о слијепом човјеку који својим талентом и жељом за стварањем књижевних остварења може да послужи као узор другима.

Желимир Радиновић осврнуо се на историјску црту романа, приповједачки тон и богату фабулу. Он је нагласио како му је изузетно драго што је и ово Вучковићево дјело, захваљујући Специјалној библиотеци добило звучну варијанту – у форми аудио књиге која траје преко 6 сати, а коју је прочитао глумац Рајко Марчета.