Након предавања из источњачке филозофије у којем су пријатељи и посјетиоци наше установи могли да уживају прошле седмице, у сриједу 24. априла имали су прилику да у склопу Прољетних дана у Библиотеци послушају пјесме новог аутора едиције Један писац – једна књига.

Ријеч је о збирци поезије Аднана Селимовића „Облаци су ти границе“, књижевном првенцу младог писца који је објављен прошле године у склопу пројекта Ново име, чији су носиоци Ново РС и РСА Гејминг (Gaming).

На промоцији која је почела у 18 часова, поред аутора учествовали су Бранкица Радоњић –  уредница књиге, Снежана Кузмановић представница компаније Новоматик (Novomatic) и директор Специјалне библиотеке Желимир Радиновић.

Програм је водила Рада Галић, а Аднанове стихове је уз клавирску пратњу испратила пијанисткиња Хелена Остојић, која је у току вечери имала и соло тачку на саксофону.

„Јутро“, „Госпођа“, „Шта раде  принцезе“ само су неке од пјесама које је публика могла чути, а за које је Бранкица Радоњић из перспективе не само уреднице књиге, већ и Аднанове учитељице и менторице рекла да су у исто вријеме и дјечије и рефлексивне и љубавне, да Аднан, који сада има 18 година, од најранијег доба није само показао склоност ка писању већ и ка глуми, те да се ради, што и пјесме саме говоре, о ванредном таленту.

С њом се сложио Желимир Радиновић који је рекао да му је изузетно драго да Библиотека поново сарађује са организацијом Новоматик, која награђује младе таленте и да им управо поменута едиција пружа прилику да у звучном формату објаве своје дјело и на тај начин обогате књижни фонд установе.

Посебним аплаузом поздрављено је Аднаново рецитовање насловне пјесме „Облаци су ти границе“ као и ријечи пјесникиње Борке Тадић која се обратила аутору рекавши му да је истински пјесник, јер пише из нутрине и савјетовала му да никад не тражи пјесму, већ треба пјесма да нађе њега.

Звучно издање књиге снимљено је у тонском студију Библиотеке у трајању од 43 минуте, подијељено је у 45 фајлова у којима се налазе двије рецензије и кратка биографија, те је већ од данас на полицама Библиотеке.