Послије успјешно одржаних креативних радионица израде накита у Бањалуци и Бијељини, за учеснице пројекта „Од хобија до хљеба“, слијепе и слабовиде Бијељинке и Бањалучанке,  организоваће се нове радионице. Идеја је да полазнице науче да стечене практичне вјештине израде комерцијалних ручних радова искористе у свакодневном животу, тј. претворе у извор прихода.  На првој од радионица моћи ће да сазнају на који начин да започну властиту дјелатност, да се упознају са законским и правним регулативама и олакшицама при отпочињању посла, као и свим техничким и практичним детаљима који им могу бити од користи. Предавање ће се надовезатии на „Водич кроз родну равноправност и права жена с инвалидитетом у запошљавању“ који је као дио пројекта написала правница Вера Бошковић и који је представљен полазницама у њима прилагођеним форматима, на брајевом писму и у звучној техници. Едукаторица на радионици радног права, запошљавања и самозапошљавања биће Недељка Бркић.
Тема друге радионице је маркетинг и промоција на тржишту. У данашње вријеме велика пажња поклања се правилној презентацији производа. Закони тржишта су неумољиви и да бисмо били конкурентни, морамо их слиједити. Полазнице ће да науче како да направе маркетинг план и на најбољи начин пласирају свој производ на тржиште, научиће како да на прави начин представе оно посебно и јединствено  што имају да понуде. Едукаторица је Дуња Тодоровић.
Бијељинска радионица одржаће се у понедјељак  24.11.2014. у 10 часова у просторијама Међуопштинске организације слијепих Бијељина, Нушићева бб.
Радионица у Бањалуци планирана је за сриједу 26.11.2014. у 10 часовa Специјалној библиотеци за слијепа и слабовида лица РС, Фране Супила 31Ф.
Позивамо све учеснице као и друга слијепа и слабовида лица заинтересована за ову тематику да дођу на радионице.