Poslije uspješno održanih kreativnih radionica izrade nakita u Banjaluci i Bijeljini, za učesnice projekta „Od hobija do hljeba“, slijepe i slabovide Bijeljinke i Banjalučanke,  organizovaće se nove radionice. Ideja je da polaznice nauče da stečene praktične vještine izrade komercijalnih ručnih radova iskoriste u svakodnevnom životu, tj. pretvore u izvor prihoda.  Na prvoj od radionica moći će da saznaju na koji način da započnu vlastitu djelatnost, da se upoznaju sa zakonskim i pravnim regulativama i olakšicama pri otpočinjanju posla, kao i svim tehničkim i praktičnim detaljima koji im mogu biti od koristi. Predavanje će se nadovezatii na „Vodič kroz rodnu ravnopravnost i prava žena s invaliditetom u zapošljavanju“ koji je kao dio projekta napisala pravnica Vera Bošković i koji je predstavljen polaznicama u njima prilagođenim formatima, na brajevom pismu i u zvučnoj tehnici. Edukatorica na radionici radnog prava, zapošljavanja i samozapošljavanja biće Nedeljka Brkić.
Tema druge radionice je marketing i promocija na tržištu. U današnje vrijeme velika pažnja poklanja se pravilnoj prezentaciji proizvoda. Zakoni tržišta su neumoljivi i da bismo bili konkurentni, moramo ih slijediti. Polaznice će da nauče kako da naprave marketing plan i na najbolji način plasiraju svoj proizvod na tržište, naučiće kako da na pravi način predstave ono posebno i jedinstveno  što imaju da ponude. Edukatorica je Dunja Todorović.
Bijeljinska radionica održaće se u ponedjeljak  24.11.2014. u 10 časova u prostorijama Međuopštinske organizacije slijepih Bijeljina, Nušićeva bb.
Radionica u Banjaluci planirana je za srijedu 26.11.2014. u 10 časova Specijalnoj biblioteci za slijepa i slabovida lica RS, Frane Supila 31F.
Pozivamo sve učesnice kao i druga slijepa i slabovida lica zainteresovana za ovu tematiku da dođu na radionice.