Realizacija FIGAP programa a „Od hobija do hljeba“ pod okriljem JU Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica RS ovih je dana u znaku kreativnih radionica. Dan poslije prve radionice izrade nakita u Bijeljini, u utorak, 18.11.2014. godine ista radionica održana je u Banjaluci u prostoru JU Specijalne biblioteke. Edukatorica na banjalučkoj radionica bila je Gorana Tamburić, koja je poslije održane prve od predviđene četiri radionice pohvalila kreativnost  i pozitivan stav slijepih i slabovidih žena, koje će tek pokazati da imaju štošta da ponude društvu. Direktor Želimir Radinović prenio je prisutnima pozitivne utiske sa radionice u Bijeljini izjavivši da nema sumnje da će i ova radionica ponoviti uspjeh prethodnice. Naglasio je da je ponosan na projekat „Od hobija do hljeba“ i da vjeruje u dalekosežan uspjeh programa, tj. da će učesnice uspjeti da iskoriste naučene vještine po okončanju projekta. Već prvi dan radionica iznjedrio je brojne radove, maštovite komade nakita koji će biti predstavljeni javnosti po završetku projekta i moći će da se kupe. Veselom i vrijednom društvu od nekih desetak žena pridružio se i jedan muškarac, slabovidi slikar Leontij Ševčuk, inače korisnik usluga Biblioteke, koji je svojim savjetima doprinijeo stvaralačkoj atmosferi.
I ovaj događaj naišao je na dobar odaziv medija. Radionicu u Banjaluci ispratile su kamere RTRS-a i ELTA TV, kao i SRNA, „Glas Srpske“, „Nezavisne novine“, EuroBlic“  i mnogi drugi mediji.
Radionice se nastavljaju, a za slijedeću sedmicu planirane su radionice radnog prava i samozapošljavanja te marketinga i promocije na tržištu, koje će se održati u Banjaluci i Bijeljini.
U nastavku slijedi link priloga sa ELTA TV iz emisije „Kafa u 5“ od 18.11.2014: https://www.youtube.com/watch?v=LHDCcGbt4RE