Реализација ФИГАП програма а „Од хобија до хљеба“ под окриљем ЈУ Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица РС ових је дана у знаку креативних радионица. Дан послије прве радионице израде накита у Бијељини, у уторак, 18.11.2014. године иста радионица одржана је у Бањалуци у простору ЈУ Специјалне библиотеке. Едукаторица на бањалучкој радионица била је Горана Тамбурић, која је послије одржане прве од предвиђене четири радионице похвалила креативност  и позитиван став слијепих и слабовидих жена, које ће тек показати да имају штошта да понуде друштву. Директор Желимир Радиновић пренио је присутнима позитивне утиске са радионице у Бијељини изјавивши да нема сумње да ће и ова радионица поновити успјех претходнице. Нагласио је да је поносан на пројекат „Од хобија до хљеба“ и да вјерује у далекосежан успјех програма, тј. да ће учеснице успјети да искористе научене вјештине по окончању пројекта. Већ први дан радионица изњедрио је бројне радове, маштовите комаде накита који ће бити представљени јавности по завршетку пројекта и моћи ће да се купе. Веселом и вриједном друштву од неких десетак жена придружио се и један мушкарац, слабовиди сликар Леонтиј Шевчук, иначе корисник услуга Библиотеке, који је својим савјетима допринијео стваралачкој атмосфери.
И овај догађај наишао је на добар одазив медија. Радионицу у Бањалуци испратиле су камере РТРС-а и ЕЛТА ТВ, као и СРНА, „Глас Српске“, „Независне новине“, ЕуроБлиц“  и многи други медији.
Радионице се настављају, а за слиједећу седмицу планиране су радионице радног права и самозапошљавања те маркетинга и промоције на тржишту, које ће се одржати у Бањалуци и Бијељини.
У наставку слиједи линк прилога са ЕЛТА ТВ из емисије „Кафа у 5“ од 18.11.2014: https://www.youtube.com/watch?v=LHDCcGbt4RE