U četvrtak, 14.  5. 2015. Javnu ustanovu  Specijalnu biblioteku za slijepa i slabovida lica Republike Srpske posjetila je delegacija Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske predvođena ministrom Danom Maleševićem. U delegaciji su bili i šef kabineta ministra Ognjen Vučen te savjetnik Nedeljko Kajiš.
Tokom nešto više od sat vremena posjete gosti su  imali priliku da se upoznaju sa radom Biblioteke, njenim postignućima ali i problemima, kao i stremljenjima u budućnosti. Direktor Biblioteke Želimir Radinović istakao da će se u narednom periodu fokus staviti na mlađe korisnike, tj. na prilagođavanje udžbenika slijepim i slabovidim učenicima i studentima, u saradnji sa Zavodom za udžbenike i nastavna sredstva RS.
Ministar je između ostalog  upoznat sa poplavama koje su zadesile zgradu biblioteke prije godinu dana. Prisutni su pozvani i na predstojeći Okrugli sto u Biblioteci na temu upotrebe zvučnih knjiga.
Potom su u pratnji domaćina gosti obišli prostorije Biblioteke, upoznali se sa pojedinačnim odjeljenjima i zaposlenima, ponijevši pozitivne impresije iz Biblioteke.
Ovo je prva posjeta  aktuelnog ministra našoj ustanovi, vjerujemo ne i posljednja