У четвртак, 14.  5. 2015. Јавну установу  Специјалну библиотеку за слијепа и слабовида лица Републике Српске посјетила је делегација Министарства просвјете и културе Републике Српске предвођена министром Даном Малешевићем. У делегацији су били и шеф кабинета министра Огњен Вучен те савјетник Недељко Кајиш.
Током нешто више од сат времена посјете гости су  имали прилику да се упознају са радом Библиотеке, њеним постигнућима али и проблемима, као и стремљењима у будућности. Директор Библиотеке Желимир Радиновић истакао да ће се у наредном периоду фокус ставити на млађе кориснике, тј. на прилагођавање уџбеника слијепим и слабовидим ученицима и студентима, у сарадњи са Заводом за уџбенике и наставна средства РС.
Министар је између осталог  упознат са поплавама које су задесиле зграду библиотеке прије годину дана. Присутни су позвани и на предстојећи Округли сто у Библиотеци на тему употребе звучних књига.
Потом су у пратњи домаћина гости обишли просторије Библиотеке, упознали се са појединачним одјељењима и запосленима, понијевши позитивне импресије из Библиотеке.
Ово је прва посјета  актуелног министра нашој установи, вјерујемо не и посљедња