U prostorijama banjalučke Gimnazije početkom mjeseca, 4. maja održan je okrugli sto pod nazivom „Razgovor o Branku Ćopiću“.

Povod ovog okupljanja je naravno stogodišnjica rođenja našeg istaknutog književnika, a ovom jubileju se pridružila i naša ustanova, koja je u Gimnaziji predstavila knjigu na brajevom pismu „Ne tuguj bronzana stražo“.

Pored predstavnika naše Biblioteke direktora Želimira Radinovića i tiflografa Jovice Radanovića, na ovom značajnom skupu učestvovali su učenici i profesori Gimnazije Banja Luka, pjesnik Vid Vicko Vukelić, dramski studio „Plava zvijezda“ , Enea Hotić profesorica iz OŠ „Ivo Andrić“ te mnogi ugledni građani Banja Luke.

 

Okrugli sto iza čije organizacije stoji Aktiva profesora predmeta Srpski jezik i književnost Gimnazije Banja Luka pružio je priliku našoj ustanovi da predstavi svoj rad (podsjetimo po prvi put gorenavedena knjiga je štampana na brajevom pismu), ali i da upozna prisutne sa mogućnostima koje pruža naša ustanova.

Ovom prilikom zahvaljujemo se banjalučkoj Gimnaziji na pozivu i moderatoru profesorici srpskog jezika i književnosti Dunji Ilić.