У просторијама бањалучке Гимназије почетком мјесеца, 4. маја одржан је округли сто под називом „Разговор о Бранку Ћопићу“.

Повод овог окупљања је наравно стогодишњица рођења нашег истакнутог књижевника, а овом јубилеју се придружила и наша установа, која је у Гимназији представила књигу на брајевом писму „Не тугуј бронзана стражо“.

Поред представника наше Библиотеке директора Желимира Радиновића и тифлографа Јовице Радановића, на овом значајном скупу учествовали су ученици и професори Гимназије Бања Лука, пјесник Вид Вицко Вукелић, драмски студио „Плава звијезда“ , Енеа Хотић професорица из ОШ „Иво Андрић“ те многи угледни грађани Бања Луке.

 

Округли сто иза чије организације стоји Актива професора предмета Српски језик и књижевност Гимназије Бања Лука пружио је прилику нашој установи да представи свој рад (подсјетимо по први пут горенаведена књига је штампана на брајевом писму), али и да упозна присутне са могућностима које пружа наша установа.

Овом приликом захваљујемо се бањалучкој Гимназији на позиву и модератору професорици српског језика и књижевности Дуњи Илић.