Нашу јавну установу током 19. и 20. маја 2015. посјетиле су библиотекарке Библиотеке Матице српске из Новог Сада. Будући да се у Матици српској планира отварање својеврсног центра за слијепе, по узору на Народну библиотеку Србије, библиотекарке Оливера Кривошић и Соња Ивановић посјетиле су Специјалну библиотеку за слијепа и слабовида лица РС како би се упознале с радом једне овакве установе. Управо Специјалну библиотеку препоручила им је Драгана Милуновић, руководилац Одсека за слепе и слабовиде у Народној библиотеци Србије, као  примјер модерне библиотеке која је у кратком временском периоду успјела да се истакне својим квалитетом. Библиотекарке Матице српске упознале су се с одјељењима, техничким рјешењима, опремом Специјалне библиотеке, што им може помоћи у сагледавању потреба и могућности слијепих и слабовидих корисника.
Првог дана имале су прилику и да присуствују округлом столу  на тему „Широк спектар услуга библиотеке за слијепа лица ка корисницима различитих структура (Предности звучних књига)“ одржаном у Библиотеци те прошире своје знање и искуство о овој теми.
Оливера Кривошић и Соња Ивановић раде у на набаци и размјени публикација на енглеском, односно француском језику, а тренутно су задужене за формирање дијела Библиотеке Матице српске за слијепе кориснике. Подсјетимо да Библиотека Матице српске није позајмног карактера, а планирани центар највише ће користити слијепим и слабовидим студентима, али и осталима.