У оквиру 61. међународног Београдског сајма књига који је трајао од 23. до 30. октобра први пут у својству излагача појавила се Библиотека Савеза слепих Србије „Др Милан Будимир“. На штанду у хали 4 посјетиоци су могли да виде демонстрације рада на рачунару уз помоћ брајевог реда, послушају секвенце преузете из аудио-књига познатих књижевника, обавијесте се о раду Савеза и Библиотеке, те преузму инфо материјал. Библиотека „Др Милан Будимир“ такође је током дана трајања Сајма организовала пригодан програм, трибине и промоције.

У петак, 28.10. у 14 часова у сали 4 на 1. спрату представљен је рад библиотека за слијепе и слабовиде у Србији и региону. Учесници догађаја били су представници стручних служби Библиотеке Савеза слепих Србије, Савеза слепих Војводине, Републике Српске и Црне Горе.

Послије поздравних ријечи секретара Савеза слепих Србије Бранке Бркић, о раду београдске библиотелке за слијепе говорио је Борис Динчић, који је уједно био и модератор сусрета. О искуствима Библиотеке Савеза слепих Војводине „Омер Маринков“ говорила је управница Јасна Неговановић. Заједничко за ове двије библиотеке је, осим дуге традиције и великог фонда књига, и то што обе функционишу у оквиру Савеза слепих. С друге стране, Библиотека за слијепе Црне Горе и Специјална библиотека за слијепа и слабовида лица Републике Српске су од почетка самосталне јавне установе, које ове године обиљежавају 10 година постојања. Рад црногорске библиотеке представила је Смиља Владусиновић. Директор Желимир Радиновић говорио је о раду и специфичностима Специјалне библиотеке.

Током представљања и дискусије која је услиједила, а у коју се се укључили и присутни корисници, уочени су заједнички проблеми и изазови са којима се сусрећу ове сродне установе те дате смјернице за активнију сарадњу у будућности.