U okviru ovogodišnjeg Sajma knjige u Beogradu koji je vrata otvorio za sve ljubitelje literature 23. 10. pod sloganom “Knjige u ruke“, svoj rad je predstavila i Javna ustanova Specijalna biblioteka za slijepa i slabovida lica Republike Srpske.

Naime, četvrtog dana Sajma, 27.10. na štandu Republike Srpske (hala 2, nivo A), Biblioteka je imala mini promociju nove edicije „Otrgnuti od zaborava“ gdje se najviše pričalo o nesrećno nastradalom pjesniku Risti Kremenoviću i njegovoj knjizi „Smrt svoju preboleo“.

O knjizi – tehničkim podacima, zvučnom i izdanju na brajevom pismu, te samom pjesnikovom životu pričala je bibliotekarka Jelena Radaković, dok je o poeziji pričao pisac i književni kritičar Goran Dakić, koji je ujedno i izrecitovao pjesmu „Plač Marka Kraljevića“. Uvod u cijelu priču započeo je rukovodilac ustanove Želimir Radinović koji je pričao i nešto više o samoj Biblioteci – jubileju (desetogodišnjici postojanja), radu,  planovima u budućnosti i sl.

Specijalna biblioteka koristi i ovu priliku da se zahvali organizatorima, koji su omogućili da i ove godine se na ovom prazniku knjige čuje nešto više o radu ustanove, te da se promovišu knjige u alternativnim formatima ali i spomenu gotovo zaboravljeni stvaraoci srpskog književnog korpusa.