У оквиру овогодишњег Сајма књиге у Београду који је врата отворио за све љубитеље литературе 23. 10. под слоганом “Књиге у руке“, свој рад је представила и Јавна установа Специјална библиотека за слијепа и слабовида лица Републике Српске.

Наиме, четвртог дана Сајма, 27.10. на штанду Републике Српске (хала 2, ниво А), Библиотека је имала мини промоцију нове едиције „Отргнути од заборава“ гдје се највише причало о несрећно настрадалом пјеснику Ристи Кременовићу и његовој књизи „Смрт своју преболео“.

О књизи – техничким подацима, звучном и издању на брајевом писму, те самом пјесниковом животу причала је библиотекарка Јелена Радаковић, док је о поезији причао писац и књижевни критичар Горан Дакић, који је уједно и изрецитовао пјесму „Плач Марка Краљевића“. Увод у цијелу причу започео је руководилац установе Желимир Радиновић који је причао и нешто више о самој Библиотеци – јубилеју (десетогодишњици постојања), раду,  плановима у будућности и сл.

Специјална библиотека користи и ову прилику да се захвали организаторима, који су омогућили да и ове године се на овом празнику књиге чује нешто више о раду установе, те да се промовишу књиге у алтернативним форматима али и спомену готово заборављени ствараоци српског књижевног корпуса.