Због великог интересовања, одлучили смо да продужимо трајање овогодишњег Литерарног конкурс а Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица РС. Крајњи рок за слање Ваших радова је 15.11.2014. године, након чега ће жири пажљиво прочитати радове и прогласити побједнике на традиционалној манифестацији половином децембра.
Подсјећамо да је тема конкурса мисао Боба Дилана: Херој је онај ко разумије одговорност која долази са слободом. Пишите нам о људима који вас инспиришу, историјским и актуелним, о правим људским квалитетима више него икад потребним. Повод за избор ове теме је обиљежавање 100. годишњице од почетка Првог свјетског рата, рата који је изњедрио многе хероје.
Конкурс је отворен за све. Пожељан је што већи одзив слијепих и слабовидих лица али и свих других који имају списатељског дара.
На конкурс се могу слати радови из свих књижевних родова и жанрова.
Објављивани и награђивани радови, као и радови доспјели по завршетку назначеног рока неће се узимати у обзир.
Радови се примају на језицима из говорног подручја бивше Југославије, штампани на стандардном, брајевом писму или на компакт диску. Радове слати на адресу: Специјална библиотека за слијепа и слабовида лица РС; Фране Супила 31 ф, 78 000 Бања Лука или на и-мејл: konkurs.bsrs@mail.com
Конкурс је анониман. Радови се достављају под шифром. У посебној коверти учесник доставља своју пуну адресу и шифру којом је означен рад.
Ауторима три најбоља рада сљедује новчана награда, а награђени радови биће објављени у посебној публикацији на форматима прилагођеним слијепим и слабовидим лицима, као и у часописима Библиотеке – звучном часопису „Хомер“ и часопису „Ријечи у прстима“ на брајевом писму.
За све додатне информације позовите број +387 51 344-532.