Zbog velikog interesovanja, odlučili smo da produžimo trajanje ovogodišnjeg Literarnog konkurs a Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica RS. Krajnji rok za slanje Vaših radova je 15.11.2014. godine, nakon čega će žiri pažljivo pročitati radove i proglasiti pobjednike na tradicionalnoj manifestaciji polovinom decembra.
Podsjećamo da je tema konkursa misao Boba Dilana: Heroj je onaj ko razumije odgovornost koja dolazi sa slobodom. Pišite nam o ljudima koji vas inspirišu, istorijskim i aktuelnim, o pravim ljudskim kvalitetima više nego ikad potrebnim. Povod za izbor ove teme je obilježavanje 100. godišnjice od početka Prvog svjetskog rata, rata koji je iznjedrio mnoge heroje.
Konkurs je otvoren za sve. Poželjan je što veći odziv slijepih i slabovidih lica ali i svih drugih koji imaju spisateljskog dara.
Na konkurs se mogu slati radovi iz svih književnih rodova i žanrova.
Objavljivani i nagrađivani radovi, kao i radovi dospjeli po završetku naznačenog roka neće se uzimati u obzir.
Radovi se primaju na jezicima iz govornog područja bivše Jugoslavije, štampani na standardnom, brajevom pismu ili na kompakt disku. Radove slati na adresu: Specijalna biblioteka za slijepa i slabovida lica RS; Frane Supila 31 f, 78 000 Banja Luka ili na i-mejl: konkurs.bsrs@mail.com
Konkurs je anoniman. Radovi se dostavljaju pod šifrom. U posebnoj koverti učesnik dostavlja svoju punu adresu i šifru kojom je označen rad.
Autorima tri najbolja rada sljeduje novčana nagrada, a nagrađeni radovi biće objavljeni u posebnoj publikaciji na formatima prilagođenim slijepim i slabovidim licima, kao i u časopisima Biblioteke – zvučnom časopisu „Homer“ i časopisu „Riječi u prstima“ na brajevom pismu.
Za sve dodatne informacije pozovite broj +387 51 344-532.