У оквиру београдског Сајма књиге, по први пут се са својим дјелима представила Специјална библиотека за слијепа и слабовида лица Републике Српске.

У Башти сљезове боје, односно на штанду Републике Српске, који је био у знаку Бранка Ћопића, Библиотека се представила својим књигама посвећеним стогодишњици Великог рата, а које су издате у техникама прилагођеним особама са оштећеним видом.

Ријеч је о дјелима снимљеним у тонском студију Библиотеке и брајевом издању Ћоровићеве „Црне књиге“.

О књигама и обиљежавању сто година од Првог свјетског рата причале су библиотекарске Драгана Божић и Јелена Радаковић.

Библиотекарка Јелена Радаковић је нешто више говорила о Гаврили Принципу, односно о књигама „Како сам бранио Принципа и другове“ Роберта Цистлера и Папенхајмовој студији „Принцип о себи“. Осим ових звучних дјела које је прочитао  Берислав Благојевић, а која су ваља напоменути изузетно ријетка с обзиром да су у штампаном облику издана као фототипска издања, на Сајму се причало и о Нушићевој „Девестопетнаестој – трагедији једног народа“ и брајевом издању Ћоровићеве „Црне књиге / Патње Срба Босне и Херцеговине за време светског рата 1914-1918. године“.

О овим књигама нешто више је причала Драгана Божић са посебним освртом на „Девестопетнаесту“ с обзиром на то да је исту сама прочитала и тонски обрадила.